Belofte Anton Ferdinande veroverde voor het eerst in zijn nog jonge carrière een ticket voor het wereldkampioenschap.
Volledig scherm
Belofte Anton Ferdinande veroverde voor het eerst in zijn nog jonge carrière een ticket voor het wereldkampioenschap. © Geert De Rycke

Anton Ferdinande voor het eerst naar het WK: “Na Ryan Kamp lonken tien beloften naar zilver”

veldrijden beloftenIn Veurne stoomt Anton Ferdinande zich klaar voor zijn eerste WK veldrijden ooit. Hij probeert er begin deze week zijn zandtechniek op punt te zetten. De derdejaarsbelofte uit Merendree droomt stiekem van een plek in de top tien.

 1. Yan De Maeyer (Tempo Overijse) over actieplan tegen racisme en discriminatie: “Sommige mensen verschieten echt als ze mijn naam horen”
  VOETBAL DERDE NATIONALE A

  Yan De Maeyer (Tempo Overijse) over actieplan tegen racisme en discrimina­tie: “Sommige mensen verschie­ten echt als ze mijn naam horen”

  Het nieuwe actieplan van de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF om racisme en discriminatie hard aan te pakken is klaar. Er komt onder meer een inclusiemanager, een nieuwe Diversity Board, een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme en het melden van racisme en discriminatie moet een pak toegankelijker worden. Yan De Maeyer, speler van derdenationaler Tempo Overijse, vindt het een heel goed initiatief.
 2. Jarne Teulings (RSCA) weer helemaal terug na rugblessure: “Beste seizoen ooit, maar ik kan nog stappen zetten”
  vrouwenvoetbal super league

  Jarne Teulings (RSCA) weer helemaal terug na rugblessu­re: “Beste seizoen ooit, maar ik kan nog stappen zetten”

  Vrijdagavond kijkt RSCA rivaal Club Brugge in de ogen. En dat is niet zomaar een tegenstander. Op Club Brugge had de ploeg van trainer Patrick Wachel het best heel moeilijk om de drie punten te pakken. Geen twijfel dat de West-Vlamingen op sportieve revanche azen en niets liever willen dan de eerste ploeg te zijn die de landskampioen punten kan ontfutselen.
 3. Voor Anna Koulberg is transfer naar Asterix Avo volgende stap om dichter te komen bij haar droom: “Zou graag ooit Yellow Tiger zijn”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Voor Anna Koulberg is transfer naar Asterix Avo volgende stap om dichter te komen bij haar droom: “Zou graag ooit Yellow Tiger zijn”

  Asterix Avo Beveren, viceleider in de Liga Dames, maakte recent de namen van een aantal nieuwkomers bekend. Eén van hen is Anna Koulberg uit Meise. Voor de 16-jarige studente aan de Volleybalschool in Vilvoorde is de transfer naar de bekerwinnaar een volgende stap om dichter te komen bij haar droom: ooit het shirt van de Yellow Tigers dragen.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"