Andrew Hjulsager, hier tussen Fashion Sakala en Nick Bätzner, verkeert de laatste weken in bloedvorm.
Volledig scherm
Andrew Hjulsager, hier tussen Fashion Sakala en Nick Bätzner, verkeert de laatste weken in bloedvorm. © Photo News

Andrew Hjulsager is dit seizoen een van sterkhouders bij KV Oostende: “Proberen die laatste matchen overbodig te maken”

VOETBAL 1AAndrew Hjulsager behoort tot de kanshebbers om tot KVO-speler van het seizoen te worden gekroond. Met drie goals en vooral elf assists is de Deense middenvelder bepalend voor het spel van coach Alexander Blessin. “We moeten met dezelfde mentaliteit en inzet als tegen Standard naar Mechelen trekken”, weet Hjulsager.

 1. Broers Laurens en Dries Vanthoor tegen elkaar in 24-uursraces van Le Mans en Spa
  autosport

  Broers Laurens en Dries Vanthoor tegen elkaar in 24-uursraces van Le Mans en Spa

  Dries en Laurens Vanthoor, de twee racende broers uit Limburg nemen het dit seizoen voor het eerst tegen elkaar op in Le Mans, in dezelfde klasse en in een identieke wagen. Zowel Dries als Laurens zullen het doen aan het stuur van een Porsche 991 RSR in de GT-klasse van het grootste ééndaagse sportevenement ter wereld. Enkele weken eerder strijden ze al tegen elkaar in de 24-uurs van Francorchamps, de grootste GT-wedstrijd ter wereld.
 2. Dirk Daelmans (GS Bree-Beek) wil met zijn team bovenin meestrijden: “Jongeren moeten zich manifesteren”

  Dirk Daelmans (GS Bree-Beek) wil met zijn team bovenin meestrij­den: “Jongeren moeten zich manifeste­ren”

  Eersteprovincialer GS Bree-Beek hervatte vorige week de trainingen. Trainer Dirk Daelmans kreeg met Marc Wagemakers een nieuwe T2. Ook start de club met een B-ploeg in vierde provinciale. Nieuw in de selectie is Robin Van Hoegee die overkomt van van Park Houthalen en en het vertrek van enkele sterkhouders moet opvangen. Dirk Daelmans hoopt met zijn jeugdige kern zo lang mogelijk bovenin de rangschikking mee te strijden.
 3. Britt Rampelberg (Yellow Tigers): “Het flitsend combinatievolleybal van Thailand afstoppen”
  volley nations league

  Britt Rampelberg (Yellow Tigers): “Het flitsend combinatie­vol­ley­bal van Thailand afstoppen”

  Britt Rampelberg uit Lennik is met de Yellow Tigers aan een uitstekend toernooi bezig. In het Italiaanse Rimini begint de libero van het nationale volleybalteam aan de laatste week van de ‘Volley Nations League’. De Belgische selectie heeft reeds vijf stuntzeges behaald tegen topteams uit de wereld. Het is mogelijk dat er tijdens de laatste drie duels nog minstens één overwinning bij komt.
 1. Sportief verantwoordelijke Karel Baillius en financieel medewerker Geert Angenon nemen ontslag bij Eendracht Aalst Ladies
  vrouwenvoetbal super league

  Sportief verantwoor­de­lij­ke Karel Baillius en financieel medewerker Geert Angenon nemen ontslag bij Eendracht Aalst Ladies

  Opschudding bij Eendracht Aalst Ladies, waar sportief verantwoordelijke Karel Baillius en financieel medewerker Geert Angenon ontslag namen. CEO Johnny Dierick stopt zijn activiteiten, maar wordt wel erevoorzitter. De werking van de vrouwenafdeling van de club komt als gevolg van de ontslagen volgens algemeen voorzitter Patrick Le Juste niet in het gedrang. “Het budget wordt met vijftig procent opgekrikt en de ambitie is play-off 1 spelen”, aldus de Aalsterse preses.