Janne Geers baalde na afloop, maar was anderzijds trots dat Genk voetballend zeker de evenknie van de Brusselaars was.
Volledig scherm
Janne Geers baalde na afloop, maar was anderzijds trots dat Genk voetballend zeker de evenknie van de Brusselaars was. © Dick Demey

Anderlecht straft foutjes van KRC Genk Ladies genadeloos af en wint met 2-4: “En toch zat er voor ons een gelijkspel in”

Vrouwenvoetbal super leagueKRC Genk Ladies is er niet in geslaagd om Anderlecht een eerste nederlaag toe te dienen. De Genkies speelden nochtans een goede partij, maar een meer ervaren Anderlecht profiteerde van foutjes in de thuisdefensie om bijzonder efficiënt toe te slaan. In de slotfase probeerde Genk nog langszij te raken. Thornton deed evenwel de deur dicht.

  1. Dante Blanckaert helpt SV Diksmuide aan knappe zege tegen Blankenberge: “Openingsgoal schudde ons wakker”
    Voetbal eerste provinciale

    Dante Blanckaert helpt SV Diksmuide aan knappe zege tegen Blankenber­ge: “Openings­goal schudde ons wakker”

    SV Diksmuide heeft in eerste provinciale een prestigieuze zege geboekt tegen SC Blankenberge. De kustploeg kwam nochtans op snel op voorsprong in de Pluimen, maar Dante Blanckaert bracht de score opnieuw op gelijke hoogte. Vlak voor de blessuretijd bezorgde Dayne Clarebout de Boterjongens de volle buit. Diksmuide stijgt dankzij deze driepunter naar een gedeelde vijfde plaats, op twee punten van Blankenberge.