Jonas De Schampheleire moest een deel van de slotrit van de Driedaagse van Axel op zijn reservefiets afhaspelen.
Volledig scherm
Jonas De Schampheleire moest een deel van de slotrit van de Driedaagse van Axel op zijn reservefiets afhaspelen. © Geert De Rycke

Amerikaan Artem Shmidt wint Driedaagse van Axel, Jonas De Schampheleire wordt na pech twaalfde

WIELRENNEN JUNIORENDe Amerikaanse eerstejaarsjunior Artem Shmidt won de Internationale Juniorendriedaagse van Axel. Beste Oost-Vlaming in de driedaagse was Jonas De Schampheleire. In het eindklassement werd hij twaalfde op 2 minuten.

 1. Dino Jonckheere en Sporting Kampenhout zetten titelambities kracht bij met vlotte zege op nummer twee Linden: “Acht punten is mooie bonus”
  voetbal eerste provinciale

  Dino Jonckheere en Sporting Kampenhout zetten titelambi­ties kracht bij met vlotte zege op nummer twee Linden: “Acht punten is mooie bonus”

  Als er nog aan getwijfeld werd wie de grote titelkandidaat is in eerste provinciale, dan is het antwoord nu wel duidelijk. Sporting Kampenhout zette op eigen veld de puntjes op de i en smeerde eerste achtervolger VK Linden een zware 4-0-nederlaag aan. De kloof groeit daarmee tot liefst acht punten op Linden en Borght-Humbeek.
 2. Doelman Seppe Veraghtert pakt met BSK Retie drie punten tegen Vorselaar: “Groep gaat elke uitdaging ten volle aan”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Doelman Seppe Veraghtert pakt met BSK Retie drie punten tegen Vorselaar: “Groep gaat elke uitdaging ten volle aan”

  Met Vorselaar en Retie stonden in eerste provinciale twee ploegen tegenover mekaar, die dezelfde visie nastreven. Met jonge talenten, omringd met de nodige ervaring, trachten een zorgeloos seizoen door te maken. Het was Senne Dierckx, die in het slot van de partij de balans in het voordeel van Retie deed kantelen. Dankzij de 2-3-overwinning worden beide clubs dichte buren in het algemeen klassement. Beide teams tellen nu 18 punten.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Pedro Vermeulen nieuwe trainer van hekkensluiter Sparta Kruiseke: “Het is een jonge en gretige groep”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE A

  Pedro Vermeulen nieuwe trainer van hekkenslui­ter Sparta Kruiseke: “Het is een jonge en gretige groep”

  Pedro Vermeulen (50) uit Wervik is de nieuwe trainer van derdeprovincialer Sparta Kruiseke. Hij volgt er Kevin Forrest op. Dinsdagavond leidt de nieuwe trainer zijn eerste training. Groen-wit staat op de laatste plaats met amper vier punten. Opmerkelijk is alvast dat men startte met vier op zes en nadien in negen wedstrijden geen enkel punt meer pakte.