Amaury Cordeel aan het werk in Barcelona.
Volledig scherm
Amaury Cordeel aan het werk in Barcelona. © Photo News

Amaury Cordeel maakt debuut in Formula 3: “Als rookie tevreden met plaats in het midden van het pak”

AUTOSPORTDit jaar telt de Belgische autosport nog één jong talent in de internationale eenzitterij. De nu 18-jarige Amaury Cordeel start met het Spaanse Campos Racing in het FIA Formula 3 Championship, een kampioenschap dat al zijn races in het kader van de F1-weekends afwerkt. Dit weekend was het grote debuut van de Temsenaar in de FIA Formula 3. De resultaten geven aan dat de basis er is, maar tevens dat er nog veel marge tot progressie is, op alle vlakken.

  1. Janice Cayman sluit seizoen af als recordinternational bij Red Flames, maar zonder collectieve prijs met Lyon: “Nog meer zin om door te gaan”
    vrouwenvoetbal

    Janice Cayman sluit seizoen af als recordin­ter­na­ti­o­nal bij Red Flames, maar zonder collectie­ve prijs met Lyon: “Nog meer zin om door te gaan”

    Afgelopen weekend begon Janice Cayman aan de verdere scherpstelling van haar kersverse record als international bij de Red Flames. Sinds de interland tegen Luxemburg (0-1) staat de teller op 113 en als het van de Brasschaatse afhangt, is het einde nog niet in zicht. Gebrand als ze is om volgend seizoen weer te knallen. Ook bij de Franse recordkampioen Lyon die afgelopen seizoen, voor het eerst in veertien jaar, geen prijs pakte.