Alieu Fadera (midden) nadat hij op Anderlecht het winnende doelpunt voor Zulte Waregem heeft gescoord. Zijn spitsbroeders Alioune Ndour en Jelle Vossen vieren mee.
Volledig scherm
Alieu Fadera (midden) nadat hij op Anderlecht het winnende doelpunt voor Zulte Waregem heeft gescoord. Zijn spitsbroeders Alioune Ndour en Jelle Vossen vieren mee. © BELGA

Alieu Fadera steeds belangrijker bij Zulte Waregem: “Ik voel dat het publiek veel van me verwacht”

voetbal jupiler pro leagueZondag krijgt Zulte Waregem met kampioen Club Brugge een gewond dier over de vloer. Essevee moet zelf de geblesseerde Zinho Gano missen en ook Ruud Vormer, die nog op de payroll staat bij blauw-zwart en dus niet tegen zijn ex-ploeg mag aantreden. Waardoor nóg meer ogen zullen gericht zijn op Alieu Fadera, met ondertussen vijf goals en evenveel assists uitgegroeid tot één van de smaakmakers. “Maar er is nog heel veel ruimte voor progressie”, weet de 21-jarige Gambiaan.

 1. Bart De Durpel geeft met Voorde-Appelterre titelstrijd op: “Kloof van negen punten is niet meer te dichten”
  PREMIUM
  voetbal derde nationale A

  Bart De Durpel geeft met Voor­de-Appelterre titel­strijd op: “Kloof van negen punten is niet meer te dichten”

  Van vier punten voorsprong na de jaarwisseling naar negen punten achterstand eind maart. Dat is helaas het lot van fusieclub Voorde-Appelterre na zes matchen zonder overwinning. Driepunters pakken deed rechtstreeks concurrent Tempo Overijse wel. De kans is dan ook groot dat de Vlaams-Brabanders binnen enkele weken de champagne mogen ontkurken. In Voorde-Appelterre beginnen ze nu al met de voorbereiding van de eindronde.
 2. Aless Debock trekt met vertrouwen naar Gent-Wevelgem: “Mezelf leren kennen als renner”
  PREMIUM
  Wielrennen juniores

  Aless Debock trekt met vertrouwen naar Gent-Wevelgem: “Mezelf leren kennen als renner”

  Aless De Bock staat zondag aan de start van Gent-Wevelgem voor juniores. De eerstejaars U19 uit Hechtel-Eksel maakt deel uit van een sterk team van Acrog-Tormans Balen met Sente Sentjens als speerpunt. “Sente is inderdaad onze vooruitgeschoven man. Ikzelf trek naar Gent-Wevelgem met de bedoeling me nog beter te leren kennen als renner. Vorig jaar werd ik derde bij de nieuwelingen, benieuwd wat het nu wordt”, vertelt de Noord-Limburger.