Alexander Doom liep zaterdag solo naar 47.97 op de 400m: "Een deelname aan het EK indoor met het 4x400m estafetteteam is iets wat ik zeker in mijn achterhoofd houd.”
Volledig scherm
Alexander Doom liep zaterdag solo naar 47.97 op de 400m: "Een deelname aan het EK indoor met het 4x400m estafetteteam is iets wat ik zeker in mijn achterhoofd houd.” © BELGA

Alexander Doom tevreden na eerste indoorwedstrijd van het seizoen: “Verwacht komende weken nog sneller te lopen”

ATLETIEKZaterdag werd in de Gentse Topsporthal de eerste indoorcompetitie van het seizoen georganiseerd. Het werd een micromeeting voor de eliteatleten op de sprintnummers. Met Alexander Doom (AVR) kwam ook één West-Vlaming in actie. De Roeselarenaar liep solo naar een tijd van 47.97 op de 400m. “Met deze tijd strand ik op amper 0.30 van mijn persoonlijk record en dat in mijn eerste wedstrijd”, klinkt het tevreden.

 1. Louis en Gilles Vandecaveye in het internationaal beachcircuit: “De progressie is zichtbaar”
  beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye in het internatio­naal beachcir­cuit: “De progressie is zichtbaar”

  De nationale beachcompetitie ligt eventjes stil en van die onderbreking in de ‘Geberit Beach Tour’ hebben Louis en Gilles Vandecaveye geprofiteerd om in het internationaal circuit te stappen. Vorige week namen de Kortrijkse broers in het Turkse Balikesir deel aan een ‘future-toernooi’ dat georganiseerd werd door de FIVB. De mannen verdedigden op een sterke manier de Belgische kleuren.
 2. Gerben Thijssen start als schaduwfavoriet in het BK: “Ploeg rijdt volledig in mijn dienst”
  Wielrennen profs

  Gerben Thijssen start als schaduwfa­vo­riet in het BK: “Ploeg rijdt volledig in mijn dienst”

  Met 18 zijn ze, de Limburgers die zondag aan de start staan van het BK wielrennen in Middelkerke. De biljartvlakke omloop lijkt één lange aanloop naar een sprint te worden, al kan de dubbele passage door de Moeren voor een schifting zorgen. De kansen van de Limburgse deelnemers zijn alvast niet klein. Jasper Philipsen is één van de topfavorieten terwijl Gerben Thijssen en Jordi Meeus ook kunnen meedoen voor de tricolore trui. “De ploeg rijdt in mijn dienst”, klinkt het bij Gerben Thijssen.