Het glooiende landschap rond Kerniel was al meermaals het decor voor een Limburgs kampioenschap.
Volledig scherm
Het glooiende landschap rond Kerniel was al meermaals het decor voor een Limburgs kampioenschap. © Borgerhoff

Alex Onclin organiseert vier Limburgse kampioenschappen in Kerniel: “Liefde voor de koers en voor de renners”

WielrennenDe Limburgse koers komt dit weekend thuis in Kerniel. Organisator Alex Onclin en zijn collega’s van wielerclub De Spurters organiseren er vier Limburgse kampioenschappen. Op zaterdag staan de PK’s voor nieuwelingen en juniores op het programma, zondag is het de beurt aan de beloften en de elite z/c. “We konden voor één kampioenschap gaan, maar omdat onze machine toch moet bollen, gaan we voor vier wedstrijden”, vertelt Alex Onclin.

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.