Alex Matuta heeft vertrouwen in een goed resultaat tegen Betekom.
Volledig scherm
Alex Matuta heeft vertrouwen in een goed resultaat tegen Betekom. © Guy Meurs

Alex Matuta en KFC Diest willen periodetitel veiligstellen in derby tegen KAC Betekom: “Tonen dat we niet zomaar aan de leiding staan”

voetbal derde nationale BNa het 0-0-gelijkspel van vorig weekend tegen Lille United krijgt KFC Diest in de derby tegen KAC Betekom een nieuwe kans om de eerste periodetitel binnen te rijven. Met de geschorsten Briels en Habarugira moet coach Eddy Bokken zaterdagavond nu wel twee belangrijke pionnen missen, maar dat tempert de ambitie van het Warandeteam hoegenaamd niet.

 1. Gilles Ruyssen (RWDM) baalt om uitsluiting: “Mijn verantwoordelijkheid dat we twee punten verloren”
  voetbal 1B

  Gilles Ruyssen (RWDM) baalt om uitslui­ting: “Mijn verantwoor­de­lijk­heid dat we twee punten verloren”

  Tot minuut zeventachtig zag het er naar uit dat RWDM – eindelijk - zijn tweede seizoenzege zou vieren met de supporters, ook al was de ploeg van trainer Vincent Euvrard al na ruim een uur herleid tot tien man na de uitsluiting van Gilles Ruyssen. Maar het bezoekende duo Challouk-Mertens stak daar een stokje voor, telkens in de rol van aangever en afwerker. Met een 2-2 als eindresultaat.
 2. Michiel Jonckheere en Karim Belhocine blikken vooruit op bekermatch tegen KV Oostende: “Voor een ploeg als Kortrijk is de beker de enige kans op een prijs”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Michiel Jonckheere en Karim Belhocine blikken vooruit op bekermatch tegen KV Oostende: “Voor een ploeg als Kortrijk is de beker de enige kans op een prijs”

  KV Kortrijk neemt het woensdagavond in de achtste finales van de Croky Cup op tegen KV Oostende. Een speciale wedstrijd voor Michiel Jonckheere, want de middenvelder was er tot voor kort actief. Ook voor T1 Karim Belhocine is het een belangrijke partij. Hij wil maar wat graag ver geraken in de beker.