Alessio Carlone kreeg begin september te horen dat hij moest stoppen met voetballen omwille van hartproblemen.
Volledig scherm
Alessio Carlone kreeg begin september te horen dat hij moest stoppen met voetballen omwille van hartproblemen. © Dick Demey

Alessio Carlone (ex-KRC Genk) praat voor het eerst nadat hartaandoening vroegtijdig punt zette achter spelerscarrière: “Ik blijf mijn dromen najagen”

VOETBALOp 3 september stond de wereld van Alessio Carlone even stil. Nadat een genetische hartaandoening werd vastgesteld, moest de 24-jarige Genkenaar per direct stoppen met voetballen. Carlone, op dat moment aan de slag in de Roemeense hoogste klasse, zag zijn Premier League-droom uit mekaar spatten. Maar ruim twee maanden later en na een moeilijke periode waarin hij zichzelf moest heruitvinden, is de ex-speler van onder meer KRC Genk, FC Den Bosch en Patro Eisden klaar om zijn verhaal te doen.

 1. KV Kortrijk boos om Oostends sneeuwtapijt: “Je mag toch verwachten dat je sneeuw kunt ruimen als je in de Pro League speelt”
  VOETBAL 1A

  KV Kortrijk boos om Oostends sneeuwta­pijt: “Je mag toch verwachten dat je sneeuw kunt ruimen als je in de Pro League speelt”

  Net als Racing Genk heeft ook KV Kortrijk een vordering naar de Geschillencommissie van de Voetbalbond gestuurd omdat de ploeg in Oostende moest spelen op een sneeuwmat “die door de thuisclub amper werd geruimd.” Komt daarbij dat KVK niet begrijpt dat de wedstrijd onder deze omstandigheden niet werd uitgesteld: “Het kon op zondagmiddag perfect op een groene mat.”
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari