Aiko Schepkens in actie met HB Sint-Truiden in de Limburgse topper thuis tegen Initia Hasselt.
Volledig scherm
Aiko Schepkens in actie met HB Sint-Truiden in de Limburgse topper thuis tegen Initia Hasselt. © Borgerhoff

Aiko Schepkens (HB Sint-Truiden): “We hebben onze sportieve revanche beet na een 21-18 overwinning in spannende topper tegen Initia Hasselt”

HandbalDe hamvraag voor de topper in eerste nationale vrouwen tussen Sint-Truiden en Initia Hasselt was of de kanaries in het spoor van leider Visé konden blijven of kon Hasselt voor de tweede keer dit seizoen stokken in de Truiense wielen steken. Het eerste duel tussen de twee beste vrouwenclubs uit het handbal eindigde op een 29-26-overwinning voor Initia. Sint-Truiden leed daar hun eerste en enige nederlaag van dit seizoen. In de Trudo sporthal was de thuisploeg uit op sportieve revanche. De Truiense meisjes trokken in een spannende topper aan het langste eind met een 21-18-overwinning.

 1. Rik Verbiest (24) verlengt na 1000 likes op sociale media alsnog contract bij Oppuurs dat wel kruis mag maken over eindronde: “Het was een weddenschap”
  PREMIUM

  Rik Verbiest (24) verlengt na 1000 likes op sociale media alsnog contract bij Oppuurs dat wel kruis mag maken over eindronde: “Het was een wedden­schap”

  FC Oppuurs mag na het 1-2 verlies tegen Zwijndrecht van zaterdagavond definitief een kruis maken over de derde periode met bijhorend eindrondeticket. Tot voor vorig weekend zag het er nochtans nog goed uit voor de Klein Brabanders, maar een verrassende derbynederlaag bij het al veroordeelde Bornem (2-0) deed de kansen slinken. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de zes puntenkloof overbruggen op een resem concurrenten intussen niet langer realistisch. Het beste nieuws voor de Klein-Brabanders viel dan ook voor de aftrap te rapen, want Rik Verbiest verlengde er zijn contract nadat de club 1000 likes verzamelde op sociale media om dat te realiseren.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Maxim Deckers en Cappellen dreigen titeldroom te moeten opbergen na 3 op 15: “Niemand houdt er rekening mee dat we nog naast de prijzen vallen”
  PREMIUM

  Maxim Deckers en Cappellen dreigen titeldroom te moeten opbergen na 3 op 15: “Niemand houdt er rekening mee dat we nog naast de prijzen vallen”

  Vorige week zondag was het dag op dag een maand geleden dat Cappellen aan de wedstrijd tegen Lebbeke begon als leider in tweede nationale. Maar vijf wedstrijden later ziet de situatie er helemaal anders uit. De troepen van Kris Lenaerts zakten na een 3 op 15 terug naar de derde plaats op zes punten van nummer een Hades en voelen intussen ook de hete adem van Lyra-Lierse en Bocholt in de nek. Als er dit weekend niet gewonnen wordt van Lille dreigt Cappellen niet alleen zijn titeldroom definitief te moeten opbergen, ook een plek in de top vijf komt dan plots in gevaar.
 2. KSK Heist verslikt zich in Hoogstraten, net nadat Jo Christiaens zijn vertrek heeft aangekondigd: “Het is allemaal net een procentje minder”
  PREMIUM

  KSK Heist verslikt zich in Hoogstra­ten, net nadat Jo Christi­aens zijn vertrek heeft aangekon­digd: “Het is allemaal net een procentje minder”

  KSK Heist heeft zichzelf zaterdagavond tegen Hoogstraten in de voet geschoten. Op de zware 6-2-nederlaag in La Louvière volgde een 0-2-nederlaag tegen Hoogstraten. Het vet lijkt dus een beetje van de soep, waardoor het lijkt alsof Heist de rol bovenin moet lossen. Net nu kondigde coach Jo Christiaens enigszins verrassend na één seizoen zijn vertrek aan.
  Lier
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.