Sien Vandersanden is het boegbeeld van KRC Genk Ladies, waar de gemiddelde leeftijd amper achttien jaar bedraagt. Youngster Vandersanden werd in de maand november uitgeroepen tot beste speelster in de Super League.
Volledig scherm
Sien Vandersanden is het boegbeeld van KRC Genk Ladies, waar de gemiddelde leeftijd amper achttien jaar bedraagt. Youngster Vandersanden werd in de maand november uitgeroepen tot beste speelster in de Super League. © Dick Demey

AD Betty Van Proeyen: “KRC Genk Ladies start nieuw jeugdproject op en gaat studies en voetbalopleiding combineren”

KRC Genk Ladies heeft de jeugdwerking steeds hoog in het vaandel gedragen. Ondanks het vertrek van verschillende sterkhouders strijden de Genkies dit seizoen opnieuw mee voor een plaats in de top vijf. En dat met het jongste team uit de Super League. Maar Genk steekt nog een tandje bij en pakt uit met een nieuw jeugdproject. “We bieden de talenten uit eigen regio de kans om hun studies en voetbalopleiding op een verstandige manier te combineren”, zegt AD Betty Van Proeyen.

 1. Het beachduo Oprins-Blondeel toont zich paraat voor de Masterfinales in Brussel: “Net op tijd”
  beachvolleybal

  Het beachduo O­prins-Blon­deel toont zich paraat voor de Masterfina­les in Brussel: “Net op tijd”

  Vanaf vrijdag 12 augustus worden de Masterfinales beachvolleybal in het centrum van Brussel georganiseerd. Op en rond het Muntplein worden tonnen zand uitgestrooid, de volleybalnetten en de tribunes klaargezet, zodat de beste ‘beachers’ van het land kunnen strijden voor de titel van Belgisch kampioen. Het eerste jaar van de ‘Geberit Beach Tour’ - met negen prachtige manches - wordt zondagavond na deze boeiende eindfase afgesloten onder de spotlights van Eleven Sports.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.