Charlotte Penneman op 29 mei in actie op de IFAM op de 1500m. In Lanaken verzekerde Penneman zich van een ticket voor Estland.
Volledig scherm
Charlotte Penneman op 29 mei in actie op de IFAM op de 1500m. In Lanaken verzekerde Penneman zich van een ticket voor Estland. © Geert De Rycke

ACW-atletes Merel Maes (hoogspringen) en Charlotte Penneman naar EK U20: “Wilde op mijn eerste 3000m ooit vooral mooie tijd neerzetten”

ATLETIEKWat een topweekend voor de scholieren van ACW! Charlotte Penneman (3000m) en Merel Maes (hoogspringen) kwalificeerden zich voor het EK U20 in Tallinn. 

 1. Kenny Molly elf dagen in de Ronde van Portugal: “Er zijn enkele aankomsten bergop en het is warm”
  WIELRENNEN/PROFS

  Kenny Molly elf dagen in de Ronde van Portugal: “Er zijn enkele aankomsten bergop en het is warm”

  Derdejaarsprof Kenny Molly uit Nieuwkerke vertoeft elf dagen in de Ronde van Portugal. Het begon woensdag met een proloog van 5,5 kilometer. “Elf dagen koersen is goed voor de motor”, lacht Kenny Molly. “Het is de eerste keer dat ik hier aan de start sta. Het niveau in Portugal is sowieso al hoog. Er zijn enkele aankomsten bergop. en het is warm. Wat zorgt voor iets extra.”
 2. Glenn Neven (Lommel SK): “Laatste druk weekend als voorbereiding op de competitiestart”
  Voetbal 1B

  Glenn Neven (Lommel SK): “Laatste druk weekend als voorberei­ding op de competitie­start”

  De competitiestart is niet meer ver af. Dit weekend moet Lommel SK nog twee keer aan de slag met op vrijdagavond om 19u een thuiswedstrijd tegen buur Dessel Sport. Zaterdag om 16u30 is er de laatste oefenwedstrijd in en tegen het Nederlandse RKC Waalwijk. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat coach Liam Manning kan rekenen op zijn verdediging. Rots in de branding is de ervaren klasbak Glenn Neven (31) die aan zijn negende seizoen is begonnen aan de Gestelsedijk.