Onder het oog van Xavier Mercier tracht Abdoulaye Sissako de bal voorbij Casper De Norre te krijgen tijdens de openingsmatch op OH Leuven. De 23-jarige Malinese Fransman stond tot veler verrassing in de basisploeg bij Zulte Waregem.
Volledig scherm
Onder het oog van Xavier Mercier tracht Abdoulaye Sissako de bal voorbij Casper De Norre te krijgen tijdens de openingsmatch op OH Leuven. De 23-jarige Malinese Fransman stond tot veler verrassing in de basisploeg bij Zulte Waregem. © Photo News

Abdoulaye Sissako (Zulte Waregem) zondag tegen Standard met broertje Moussa: “Eerste keer tegen elkaar”

Voetbal 1AZulte Waregem ontvangt zondag Standard in de Elindus Arena en dat kan vooral voor Abdoulaye Sissako (23) om meerdere redenen een speciale dag worden. De Malinese Fransman komt na een half jaar vol gezondheidsproblemen eindelijk weer aan de oppervlakte en neemt het straks voor het eerst op tegen zijn jongere broer Moussa. “Ik heb al een beetje druk op hem gelegd”, lacht de middenvelder.

  1. Didier Haenen (SV Belisia): “Lyra-Lierse bleek een moeilijk te bespelen blok”
    voetbal tweede nationale B

    Didier Haenen (SV Belisia): “Ly­ra-Lier­se bleek een moeilijk te bespelen blok”

    De verwachtingen voor de topper tegen ongeslagen leider Lyra-Lierse bleken in sportpark ‘De Katteberg’ toch wel hooggespannen. Terecht ook, als je bedenkt dat Belisia voor eigen publiek nog niet verloren had en Lyra-Lierse op haar beurt zelfs nog geen verlieswedstrijd kende. Tot halfweg de eerste doorgang leek er niets aan de hand. Precies dan leden de thuisjongens achterin dom balverlies, positioneerden de bezoekende spitsen zich in geen tijd voor het doel van keeper Cascio en werd het ook gelijk 0-1. “Dat was toch wel een domper, want tot dan hadden we niet veel moeten weggeven”, analyseerde kapitein Didier Haenen na een ontgoochelende partij.