Geert Lowet beseft dat het behoud de eerste doelstelling van GSG Aarschot is.
Volledig scherm
Geert Lowet beseft dat het behoud de eerste doelstelling van GSG Aarschot is. © Guy Meurs

Aarschot zet opmars verder na winst tegen Luik: “Onze jonge ploeg is nog jonger geworden”

Basketbal Top Division 2GSG Aarschot heeft dit weekend goede zaken gedaan. De ploeg versloeg in de eigen sporthal Luik met 84-80. Daardoor is een plaats in de linkerkolom een feit, al geeft de onvolledige rangschikking in Top Division 2 een vertekend beeld.

 1. Dries Vandekerckhove en Nieuwpoort zegevieren in topper tegen Gits: “We stijgen boven onszelf uit”
  voetbal vierde provinciale A

  Dries Vandekerck­ho­ve en Nieuwpoort zegevieren in topper tegen Gits: “We stijgen boven onszelf uit”

  FA Nieuwpoort doet een uitstekende zaak in vierde provinciale A na een 2-0-zege tegen Gits, dat na deze nederlaag uit de top drie valt. Nieuwpoort komt op gelijke hoogte met Gits en heeft, met nog een wedstrijd te goed, zicht op de huidige derde plaats van Vleteren. Aanvoerder Dries Vandekerckhove scoorde in het duel tegen Gits en staat even stil bij de goede reeks van zijn ploeg.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowinski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdopleiding van ZVK Eisden Dorp rendeert”
  futsal eerste nationale

  Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowin­ski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdop­lei­ding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

  Met confrontaties tegen Moeskroen en Herentals staat ZVK Eisden-Dorp deze week voor twee belangrijke thuiswedstrijden in de hoogste reeks van het futsal. Opmerkelijk is dat de spelerskern van de Maasmechelse club grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugdwerking. En dat is toch wel een unicum voor het futsal in België. “Deze keuze is deels ingegeven door de hoge blessurelast, maar anderzijds is het ook een bewuste keuze om de belangrijkheid van een goede jeugdopleiding te accentueren”, zegt Eisdens coach Guy Beckers.