Helena Gilson: jong, ambitieus en boordevol talent. Zij past perfect in de visie van Asterix Avo.
Volledig scherm
Helena Gilson: jong, ambitieus en boordevol talent. Zij past perfect in de visie van Asterix Avo. © Geert De Rycke

Aanvalster Helena Gilson (As-Tongeren) is de nieuwste aanwinst van Asterix Avo: “Een volgende stap in mijn sportief traject”

Volleybal vrouwen Liga AOp de valreep heeft landskampioen en bekerwinnaar Asterix Avo een overeenkomst bereikt met Helena Gilson. De 21-jarige aanvalster volleybalde bij vicekampioen Jaraco As-Tongeren. “Ze is jong, ambitieus en boordevol talent”, verklaart bestuurslid Katja Batens. “Ze past perfect in de visie van de club. Helena Gilson heeft helemaal het DNA en de kwaliteiten die aansluiten bij het project van Asterix Avo.”

 1. Voorzitter Rudi Peelaerts en VK Linden missen de ultieme promotie naar derde amateurklasse na 2-1 nederlaag tegen KSV Rumbeke: “Dit is een bittere pil om te slikken”

  Voorzitter Rudi Peelaerts en VK Linden missen de ultieme promotie naar derde amateur­klas­se na 2-1 nederlaag tegen KSV Rumbeke: “Dit is een bittere pil om te slikken”

  De terugkeer naar het nationale voetbal zal voor VK Linden dan toch niet voor volgend seizoen zijn. Nadat groen-wit zich twee keer na strafschoppen wist te plaatsen voor de interprovinciale finale, liep het vorige zondag mis tegen KVE Drongen. En ook de ultieme herkansing donderdagmiddag op het veld van het West-Vlaamse KSV Rumbeke werd niet gegrepen (2-1).
 2. Kalender en uitslagen eindronde: KM Torhout grijpt laatste promotieticket voor tweede nationale, KCVV Elewijt naar eerste provinciale
  Voetbal Nacompetitie

  Kalender en uitslagen eindronde: KM Torhout grijpt laatste promotie­tic­ket voor tweede nationale, KCVV Elewijt naar eerste provincia­le

  De teerlingen zijn geworpen, de reguliere voetbalcompetitie van het seizoen 2021-2022 is afgesloten. Hierbij een stand van zaken voor de Vlaamse nationalers en de uitslagen/kalender van de eindronden en de barrages. Ondertussen staat het vast dat Moeskroen ook in beroep geen licentie krijgt toegekend om komend seizoen in het profvoetbal of in eerste nationale uit te komen. De Henegouwse club, die zich sportief van de redding verzekerde in 1B, zakt naar de tweede (amateur)afdeling.
 1. Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepresteerd heb”
  Atletiek

  Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepres­teerd heb”

  Afgelopen zondag werd in Lokeren de eerste wedstrijd van de Flanders Cup afgewerkt. Yorunn Ligneel (18) zorgde in het hoogspringen letterlijk en figuurlijk voor een van de absolute hoogtepunten. Met een sprong over 1m81 verbeterde ze niet alleen haar persoonlijk record, maar plaatste ze zich ook nog eens voor het WK U20, dat begin augustus doorgaat in het Colombiaanse Cali. “Ik kan het nog niet helemaal vatten”, klinkt het.