Andrew Hjulsager in actie tijdens een eerdere oefenwedstrijd tegen Dikkelvenne.
Volledig scherm
Andrew Hjulsager in actie tijdens een eerdere oefenwedstrijd tegen Dikkelvenne. © BELGA

AA Gent-nieuwkomer Andrew Hjulsager maakt ‘Hein-voorbereiding’ mee: “Ik dacht dat het niet zwaarder kon dan onder Blessin”

VOETBAL 1ABij AA Gent is Andrew Hjulsager (26) de nieuwkomer die zich al het meest liet opmerken. De Deen, die overkwam van KV Oostende kon al in enkele oefenmatchen zijn stempel drukken op het spel van de Buffalo’s. In het Nederlandse Burgh-Haamstede, tegen Sparta Rotterdam deed hij dat zaterdag nog eens met een uiterst mooie assist. Winnen konden de Buffalo’s ondanks het overwicht niet (3-3), maar vooral op het middenveld lijkt het goed te zitten.

 1. Tom Boonen start in eerste rally: “Genieten van elke meter aan het stuur van een legendarische auto”
  autosport

  Tom Boonen start in eerste rally: “Genieten van elke meter aan het stuur van een legendari­sche auto”

  Op zaterdag 8 juli 2017 startte ex-wereldkampioen wielrennen Tom Boonen voor het eerst in een autosportwedstrijd op circuit. Nu meer dan vijf jaar later zal de voormalige wielerster zijn debuut in de rallysport maken. Tijdens de Legend Boucles @Bastogne 2023, met start op zaterdag 4 februari, kruipt Boonen achter het stuur van een Porsche 911 uit de stal van BMA om kennis te maken met een totaal nieuwe discipline in de autosport.
 2. Ex-renner Matti Stiens staat aan het fornuis bij Alpecin-Deceuninck: “Dit is voor mij een echte droomjob”
  Wielrennen

  Ex-renner Matti Stiens staat aan het fornuis bij Alpe­cin-Deceuninck: “Dit is voor mij een echte droomjob”

  Een aantal jaren geleden was Matti Stiens (35) een van de beste renners in Vlaams-Brabant bij de elites zonder contract. Het leverde hem een provinciale titel op in 2013. Hoewel de uitslagen goed waren, zette de Schepdalenaar op zijn zevenentwintigste een punt achter zijn carrière. Het wielrennen liet hem echter niet los. Nu gaat hij als kok aan de slag bij Alpecin-Deceuninck.
 3. Patro Eisden plukt Maasmechelaar Simon Bammens weg bij Thes: “Ik wil hard werken en een meerwaarde voor de ploeg worden”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Patro Eisden plukt Maasmeche­laar Simon Bammens weg bij Thes: “Ik wil hard werken en een meerwaarde voor de ploeg worden”

  Je moet het maar meemaken. Vorige week werd Maasmechelaar Simon Bammens weggeplukt bij reeksgenoot THES en enkele dagen later zit hij niet enkel in de kern voor de partij in Knokke, maar mag hij in de slotfase ook de 1-2 voorsprong helpen over de streep trekken. Wat een debuut! “Uiteraard was ik blij en dankbaar voor zoveel vertrouwen, maar de belangrijke driepunter voor de ploeg maakte me het meest gelukkig. De viering achteraf was top en gaf een onvergetelijk gevoel”, geniet de 24-jarige verdediger nog na.