Hans Omey in 2015 met een Vlaamse indoortitel op de 800m in Gent.
Volledig scherm
Hans Omey in 2015 met een Vlaamse indoortitel op de 800m in Gent. © Copyright : Geert De Rycke

800m-topper Hans Omey probeert het ook op de 5000m “Dit smaakt naar meer”

AtletiekVijfvoudig Belgisch kampioen 800m indoor Hans Omey maakte dinsdagavoond op een meeting in Oudenaarde zijn debuut op de 5000m op de piste. De 34-jarige Waregemnaar won afgetekend in 15.16.31. Hij heeft het gevoel dat hij nog een stuk sneller kan. 

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. SV Anzegem-doelman Jonas Uytterhaegen is op zijn hoede voor Overijse: “Heel gefocust voetballen én de kansen afmaken”
  Voetbal derde Nationale A

  SV Anzegem-doel­man Jonas Uytterhae­gen is op zijn hoede voor Overijse: “Heel gefocust voetballen én de kansen afmaken”

  SV Anzegem begon goed aan het seizoen in derde nationale A. Met een 6 op 9 staat het op een verdienstelijke zesde plaats in de rangschikking. KHO Wolvertem-Merchtem werd in de seizoensopener met 2-0-verliescijfers huiswaarts gestuurd en ook in St.-Genesius-Rode werd met 0-4 gewonnen tegen KFC Rhodienne-De Hoek. Op Voorde-Appelterre wilde het vorige week niet zo goed lukken en werd er met 2-0 verloren.
 2. Siegerd Degeling (Termien) neemt zijn taak ter harte: “Ploegkapitein heeft een voorbeeldfunctie op en naast het veld”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Siegerd Degeling (Termien) neemt zijn taak ter harte: “Ploegkapi­tein heeft een voorbeeld­func­tie op en naast het veld”

  Na twee nederlagen op rij kon derdenationaler Eendracht Termien vorig weekend een eerste overwinning vieren. Dankzij onder meer twee doelpunten van ploegkapitein Siegerd Degeling bleef de Genkse derdenationaler baas over Koersel (1-3). Zondagmiddag wacht Eendracht een nieuwe derby, dan komt Wellen op bezoek. “Het is niet het eerste jaar dat Termien een slechte start kent. Een nieuwe derbyzege zet de trein weer helemaal op de rails”, aldus de nieuwe Termienkapitein.