Rani Baillievier op het BK 800m in Brussel waar ze brons behaalde.
Volledig scherm
Rani Baillievier op het BK 800m in Brussel waar ze brons behaalde. © smb

800m-specialiste Rani Baillievier ook snel op de 400m

Atletiek800m-loopster Rani Baillievier is bezig aan haar beste seizoen ooit. Ze verbeterde al enkele keren haar 800m-record met 2.05.32 op de Nacht van de Atletiek als hoogtepunt. Zaterdag in Lier ging ook haar besttijd op de 400m voor de bijl. Ze won haar reeks in 54.41. 

 1. Arjen Dekens (KVK Wellen) na 1-7-verlies tegen Houtvenne: “Ik hoop dat de ware leiders opstaan”
  voetbal derde nationale B

  Arjen Dekens (KVK Wellen) na 1-7-ver­lies tegen Houtvenne: “Ik hoop dat de ware leiders opstaan”

  Hadden wij dit vooraf aangestipt als een soort van referentiewedstrijd tussen twee teams met enige ambitie, dan was dat na tien minuten al achterhaald. Wellen bleek vrij snel een maatje te klein voor bezoeker Houtvenne, hetgeen ook Arjen Dekens niet was ontgaan. “Coach Maxime Annys had vooraf een plannetje uitgetekend. Iedereen had er vertrouwen in. Meteen bleek dat wij niet op de afspraak waren en met een 0-2-achterstand aan deze match begonnen.”
 2. Cédric Mateso-Liongola en gretig KAC Betekom smeren Geel stevige nederlaag aan en pakken eerste driepunter: “We zijn al enkele weken aan het groeien”
  voetbal derde nationale B

  Cédric Mateso-Liongola en gretig KAC Betekom smeren Geel stevige nederlaag aan en pakken eerste driepunter: “We zijn al enkele weken aan het groeien”

  De eerste competitiezege van KAC Betekom was er meteen eentje die kon tellen: het nog ongeslagen Geel, dat in competitieverband zelfs al bijna een jaar lang niet meer had verloren, werd met zware 5-2-cijfers terug naar de Kempen gestuurd. Een meer dan verdiende en vooral ook deugddoende zege vond ook Cédric Mateso-Liongola, goed voor een doelpunt en een assist.
 3. Iliass El Yazidi bezorgt Mariekerke-Branst met late winner tegen Kontich (3-4) derde uitzege op rij: “Ultieme beloning na spannend duel”

  Iliass El Yazidi bezorgt Mariekerke-Branst met late winner tegen Kontich (3-4) derde uitzege op rij: “Ultieme beloning na spannend duel”

  Mariekerke-Branst kwam twee keer op achterstand op bezoek bij Kontich, maar in het laatste half uur, zetten de bezoekers die scheve situatie helemaal recht. Conor Laerenbergh maakte zijn hattrick vol en verlengde in de slotminuut een bal tot bij Iliass El Yazidi die zijn ploeg daarop nog de volle buit schonk met een rake volley, 3-4 was de eindstand. Opvallend: door die zege behouden de troepen van trainer Raf Joosten het maximum van de punten buitenshuis, terwijl ze op eigen veld met nul op zes achterbleven tot dusver.