Helena Ponette in actie op het EK U23 in Tallinn met de 4x400m-ploeg.
Volledig scherm
Helena Ponette in actie op het EK U23 in Tallinn met de 4x400m-ploeg. © Belga

400m-specialiste Helena Ponette ook snel op de 100m en de 200m: “Blij dat ik zo ruim onder de 25 seconden bleef op de 200m”

AtletiekOp de Flanders Classics meeting zaterdag in Sint-Niklaas hield Helena Ponette een meer dan geslaagde snelheidstest. De 400m-specialiste spurtte naar 12.29 op de 100m en 24.45 op de 200m. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 2. Asterix Avo zet een knappe prestatie neer tijdens het hoogstaand Champions Leagueduel tegen Olympiakos Piraeus: “Het is straf wat we hier gebracht hebben”

  Asterix Avo zet een knappe prestatie neer tijdens het hoogstaand Champions Leagueduel tegen Olympiakos Piraeus: “Het is straf wat we hier gebracht hebben”

  Asterix Avo heeft een prima wedstrijd afgewerkt in Piraeus, de havenstad van Athene. De piepjonge kern van trainer-coach Kris Vansnick - de basiszes was gemiddeld 21 jaar jong - telde bovendien tal van speelsters die hun internationaal debuut vierden. De veelbelovende Europese start tegen Olympiakos in de sterke Champions League doet het beste verhopen voor de toekomst.
 3. Limburg op één en twee in GP Denain: winst voor Jasper Philipsen, Jordi Meeus is knap tweede
  Wielrennen profs

  Limburg op één en twee in GP Denain: winst voor Jasper Philipsen, Jordi Meeus is knap tweede

  Jasper Philipsen (Alpecin Fenix) heeft zijn derde overwinning in vijf dagen te pakken. Na winst in het Kampioenschap van Vlaanderen en in Eschborn-Frankfurt, was de prof uit Ham ook de beste in de GP Denain, de mini-versie van Parijs-Roubaix.. Het podium kleurde nog wat meer Limburgs, want Jordi Meeus pakte de tweede plaats. Philipsen is duidelijk in vorm en dat is een goede zaak met het oog op onder meer Parijs-Roubaix. “Maar deze prestatie is geen waardemeter voor de echte kasseiklassieker”, vertelt Philipsen.