Coach Benny Mertens hoopt dat de Spurs de steun krijgen van heel veel thuispubliek.
Volledig scherm
Coach Benny Mertens hoopt dat de Spurs de steun krijgen van heel veel thuispubliek. © VDB

25 jaar later is er weer Europees basketbal in Kortrijk. Coach Benny Mertens: “Weinig dames in Vlaanderen kunnen zeggen dat ze op dat niveau speelden”

basketbal eurocupOp 16 maart 1996 won het toenmalige Soubry Kortrijk de Beker van België. In Charleroi versloeg het toen eeuwig rivaal Saint-Servais met 75-58. Daardoor mocht Soubry Europa in en botste het op Galatasaray.

 1. Paolo Arrivas en Rupel Boom zijn na pijnlijk verlies tegen Mandel United nu gedeeld voorlaatste: “We moesten deze wedstrijd altijd winnen”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Paolo Arrivas en Rupel Boom zijn na pijnlijk verlies tegen Mandel United nu gedeeld voorlaat­ste: “We moesten deze wedstrijd altijd winnen”

  Eerstenationaler Rupel Boom trekt met zorgen het voetbalvrije weekend in. In het degradatieduel met Mandel United kreeg het voor rust enkele opgelegde kansen, maar Monroy mistte op een meter van doel, Kyeremeh vergat te besluiten nadat hij de doelman omspeelde en Tamsin kopte tegen zijn eigen kruising. Geen 1-0 en het venijn zat in de staart. De Raes bereikte Ferber met een vrije trap en die zorgde bij de enige bezoekende kans voor de 0-1. Dat was ook meteen de eindstand, want na de pauze geraakte de thuisploeg nog amper door de bezoekende afweer.
 2. AV Molenland wint Ekiden voor mixed teams: “We hadden onze zinnen gezet op winst”
  Atletiek

  AV Molenland wint Ekiden voor mixed teams: “We hadden onze zinnen gezet op winst”

  Na een jaartje onderbreking, wegens de coronapandemie, werd zaterdag in Brussel opnieuw de DHL Ekiden georganiseerd. Die aflossingsmarathon lokt jaarlijks een duizendtal teams naar het Koning Boudewijnstadion. AV Molenland nam deel onder de naam Squadra Petralia en finishte bijzonder knap na 2u20:02 als tiende algemeen en vooral als eerste in de categorie mixed teams. “Dit is altijd een heel leuke wedstrijd met veel sfeer”, aldus Jan Petralia.