Lukas Van Eenoo viert zijn winnende treffer met ploegmakker Basilio Ndong.
Volledig scherm
Lukas Van Eenoo viert zijn winnende treffer met ploegmakker Basilio Ndong. © BELGA

1B- KVC Westerlo blijft in het spoor van Union en Seraing na moeizame zege tegen Club NXT (2-1).

In Eerste Klasse B heeft KVC Westerlo vrijdagavond een moeizame, maar belangrijke 2-1-zege geboekt tegen Club NXT. In een flauwe partij wisten de jonge Bruggelingen de nodige weerstand te bieden, maar het was uiteindelijk Lukas Van Eenoo die de Kemphanen finaal toch weer over de streep wist te trekken.

 1. Aleksandar Radovanovic (KV Kortrijk) door hamstringblessure onzeker voor duel met Standard: “Pijn is de laatste tijd ondraaglijk”
  Voetbal 1A

  Aleksandar Radovano­vic (KV Kortrijk) door hamstring­bles­su­re onzeker voor duel met Standard: “Pijn is de laatste tijd ondraag­lijk”

  KV Kortrijk bibberde en beefde tegen Knokke, maar de Kerels plaatsten zich woensdag na strafschoppen toch voor de volgende ronde van de Croky Cup. Zaterdag maken de West-Vlamingen de verplaatsing naar Luik voor een partij tegen het Standard van ex-coach Luka Elsner. Centrale verdediger Aleksandar Radovanovic sukkelt met een hamstringblessure, maar hoopt op tijd fit te geraken.
 2. Piotr Maslowski en Atomix Haacht hebben goede flow te pakken na trainerswissel: “Veel passie, liefde, inzet, honger en overwinningsdrang”
  handbal bene-league

  Piotr Maslowski en Atomix Haacht hebben goede flow te pakken na trainers­wis­sel: “Veel passie, liefde, inzet, honger en overwin­nings­drang”

  Het heeft even geduurd, maar na vijf nederlagen heeft Atomix Haacht eindelijk het goede ritme gevonden in de BENE-League. Vlak na de trainerswissel behaalde Atomix zijn eerste seizoenszege op het veld van Kras Volendam. Op de vorige speeldag pakte het ook een puntje in eigen huis tegen HC Visé. De Poolse spelverdeler Piotr Maslowski gelooft rotsvast in een goede afloop dit seizoen.
 1. Frank Goossens (Pelt) na de negen op negen: “Betere communicatie werpt vruchten af”
  Voetbal Derde nationale B

  Frank Goossens (Pelt) na de negen op negen: “Betere communica­tie werpt vruchten af”

  Esperanza Pelt pakte de voorbije drie weken negen op negen. De trainerwissel, Mathieu Mertens die vertrok en T2 Davide D’Angelo die overnam, werpt duidelijk zijn vruchten af. Zaterdag krijgen de Noord-Limburgers het bezoek van Termien dat op de vorige speeldag zwaar uithaalde. “Klopt, de 6-2-winst van de Genkenaars is opvallend. Het wordt dus geen makkelijke opdracht, maar we gaan absoluut voor twaalf op twaalf”, vertelt sportief manager Frank Goossens.