Enthousiasme troef bij de kinderen die in bubbels deelnamen aan de 'Dag van de Miniem' in Herentals. Veldrijdster Sanne Cant en schepen van Jeugd Stefan Verraedt, waren bij de start aanwezig.
Volledig scherm
Enthousiasme troef bij de kinderen die in bubbels deelnamen aan de 'Dag van de Miniem' in Herentals. Veldrijdster Sanne Cant en schepen van Jeugd Stefan Verraedt, waren bij de start aanwezig. © Mpics

125 enthousiaste kinderen nemen deel aan ‘Dag van de Miniem’ van Vlaamse Wielerschool Provincie Antwerpen

wielrennen125 kinderen tussen acht en elf jaar hebben zaterdag deelgenomen aan ‘De Dag van de Miniem’. Een gratis initiatief van de Vlaamse Wielerschool Provincie Antwerpen, die gevestigd is in Herentals, in samenwerking met de Provinciale Jeugdcommissie Antwerpen. De kinderen kregen aan de start het bezoek van veldrijdster Sanne Cant, die als kind een trouwe bezoeker was van wat toen nog de Herentalse Wielerschool noemde.

 1. Christian Brüls (STVV): “Blij met mijn knap doelpunt, maar vooral met de drie punten”
  Voetbal 1A

  Christian Brüls (STVV): “Blij met mijn knap doelpunt, maar vooral met de drie punten”

  Bij de laatste wedstrijd van de eerste speeldag in 1A, tussen Sint-Truiden en AA Gent, werd voor de aftrap eerst materiaalmeester Benny Liebens gehuldigd voor zijn 26 jaren trouwe dienst bij de Kanaries. Benny Liebens gaat een nieuwe uitdaging aan bij SV Belisia. Dorpsgenoot en ex-coach van STVV Guido Brepoels, overhandigde clubman Benny Liebens een shirt van STVV met nummer 26 op. De wedstrijd was amper op gang gefloten door scheidsrechter Boterberg of de Buffalo’s konden scoren langs Andreas Hanche-Olsen. De reactie kwam snel met de gelijkmaker van Ilombe Mboyo en na de rust werd spelmaker Christian Brüls (32) matchwinnaar met een magistrale pegel in de kruising.
 2. Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”
  Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingen

  Niels Driesen rondt aanvals­werk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweede­jaars nieuwelin­gen: “Verrassing, ook voor mij”

  Een week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.