1. Simon Versavel focust vanaf nu op de 400m : “Met het oog op de toekomst is dit allicht de beste keuze”

  Simon Versavel focust vanaf nu op de 400m : “Met het oog op de toekomst is dit allicht de beste keuze”

  Na meer dan een half jaar zonder wedstrijden kijken heel wat atleten reikhalzend uit naar het zomerseizoen. Voorlopig is het nog onzeker wanneer de wedstrijden terug worden opgestart, maar de goesting is bij iedereen heel groot. Ook bij Simon Versavel (FLAC) die dit seizoen de meerkamp een beetje links laat liggen en nu volledig focust op de 400m. “Door al de coronamaatregelen heb ik zo goed als niet op kampnummers kunnen trainen en mijn toekomst ligt allicht sowieso op de 400m”, klinkt het.
 2. Florian Glesner (Handbal Tongeren): “Ons optrekken aan sterke tweede helft tegen Pelt voor start van mini-competitie tegen Visé”

  Florian Glesner (Handbal Tongeren): “Ons optrekken aan sterke tweede helft tegen Pelt voor start van mi­ni-competitie tegen Visé”

  Handbal Tongeren tegen Sporting Pelt was de laatste oefenwedstrijd voor de start van de mini-competitie. De eerste minuten waren evenwichtig, maar dan nam Pelt de bovenhand in de eerste helft. Na de rust kon Tongeren met een uitmuntende Florian Glesner (28) aandringen en kwam zeven minuten voor tijd op gelijke hoogte. Door Vandebeeck en Tommie Falke konden vlak daarop scoren. Pelt haalde het met een 29-31-overwinning. Luikenaar Florian Glesner werd topschutter met zes treffers en zat met een dubbel gevoel.
 3. Corona nekt BK Ploegentriatlon als seizoensopener: “We konden beslissing niet langer uitstellen”

  Corona nekt BK Ploegentri­at­lon als seizoens­ope­ner: “We konden beslissing niet langer uitstellen”

  Wat al weken in de lucht hing, werd zaterdagdagochtend bevestigd. De meeste triatlonwedstrijden die in mei op de planning stonden, worden geannuleerd. De onduidelijkheid over het al dan niet mogen organiseren van triatlonwedstrijden doet zo onder meer de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde, de populaire triatlon van Izegem én de seizoensopener met het BK ploegentriatlon in Antwerpen in het water vallen. Duizenden atleten kregen vanmorgen een bittere pil te slikken. “Maar we konden niet langer wachten om een knoop door te hakken”, vertelt Olivier Cloet die met ATRIAC het BK zou organiseren.
 1. Recordhouder Teddy Chevalier sluit seizoen bij KV Kortrijk af zonder competitiegoal

  Recordhou­der Teddy Chevalier sluit seizoen bij KV Kortrijk af zonder competitie­goal

  Hij scoorde ooit zijn eerste Kortrijkse doelpunt tegen KV Mechelen maar het is niet zeker dat Teddy Chevalier op de laatste speeldag van het KVK-seizoen nog tegen de Mechelaars op de mat komt aangezien hij de voorbije week enkele dagen thuis moest uitzieken. Tijdens zijn derde passage bij de Kerels miste de Nordist blijkbaar zijn drijfveer - de supporters - om uit te groeien tot een matchwinnaar zoals hij dat eerder zo vaak was.
 2. Rafael Teixeira (Halle-Gooik) zet punt achter schitterende loopbaan: “Dit is geen vaarwel”
  Futsal

  Rafael Teixeira (Hal­le-Gooi­k) zet punt achter schitteren­de loopbaan: “Dit is geen vaarwel”

  Het futsal in het algemeen en Halle-Gooik in het bijzonder zal het volgend seizoen zonder één van zijn boegbeelden moeten stellen. Op zijn achtendertigste heeft Rafael Teixeira beslist om een punt te zetten achter zijn rijkgevulde carrière als zaalvoetballer. Wat de nabije toekomst brengt, is nog niet helemaal duidelijk. De kans dat hij betrokken blijft bij het futsal, lijkt reëel.
 1. Milan Menten is tevreden over zijn voorjaar: “Koersgoesting is groot als je weet dat er een plan is”
  Wielrennen Profs

  Milan Menten is tevreden over zijn voorjaar: “Koersgoes­ting is groot als je weet dat er een plan is”

  Jordi Meeus (Bora-hangrohe) was woensdag de meest in het oog springende Limburger in de Brabantse Pijl, Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauzen) was de beste gouwgenoot aan de finish. Hij werd knap vijftiende in een groepje met onder meer Greg Van Avermaet. Opnieuw een sterke prestatie van Menten die zondag start in de Amstel Gold Race. “Dat zijn mijn trainingswegen, ik hoop er goed te zijn”, vertelt Menten.