1. Argentijns gerecht opent onderzoek naar nalatigheid bij dood Maradona, intussen lekt audiotape uit: “Een ambulance, het is dringend”
  Diego Maradona

  Argentijns gerecht opent onderzoek naar nalatig­heid bij dood Maradona, intussen lekt audiotape uit: “Een ambulance, het is dringend”

  Het Argentijnse gerecht heeft vrijdag een onderzoek geopend om te bepalen of er sprake is van nalatigheid bij het overlijden van Diego Maradona. Het parket wil nagaan of de voormalige topvoetballer de nodige zorgen kreeg. Ondertussen circuleren ook tapes waarop te horen is hoe Leopoldo Luque, de arts van Maradona, de hulpdiensten verwittigt. Hieronder het relaas.
 1. Hier rust ‘Pluisje’: dronebeelden tonen laatste rustplaats van Diego Maradona
  Play
  Diego Maradona

  Hier rust ‘Pluisje’: dronebeel­den tonen laatste rustplaats van Diego Maradona

 2. Argentijnse zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: “Diego! Diego!”
  Play
  Diego Maradona

  Argentijn­se zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: “Diego! Diego!”

 1. Nilis opgetogen met terugkeer naar Anderlecht: “Ben ervan overtuigd dat het zal klikken”
  Play
  Anderlecht

  Nilis opgetogen met terugkeer naar Anderlecht: “Ben ervan overtuigd dat het zal klikken”

  Luc Nilis is bijzonder blij dat hij maandag weer aan de slag gaat bij Anderlecht, naar eigen zeggen de “club van zijn hart in België”. Wat de invulling van zijn stage precies zal inhouden kon de voormalige aanvaller nog niet zeggen, maar Nilis kijkt ernaar uit om met de talenten van RSCA aan de slag te gaan. “Dat is wat ik het liefste doe”, vertelt hij in een eerste reactie aan VTM Nieuws.
 2. Liverpool-coach Klopp: “In plaats van een selfie te vragen, hadden we ons respect kunnen tonen voor Maradona”
  Play
  Diego Maradona

  Liverpool-coach Klopp: “In plaats van een selfie te vragen, hadden we ons respect kunnen tonen voor Maradona”

  Liverpool-trainer Jürgen Klopp stond op zijn wekelijkse persconferentie stil bij het overlijden van Diego Maradona "Zijn levensloop toont goed aan hoe aangenaam, maar tegelijkertijd hoe moeilijk het voor een wereldvoetballer kan zijn", vertelde de Duitser. "Hij was een heel indrukwekkende persoonlijkheid. Ik heb hem een keer ontmoet, en voor een speler van mijn niveau was dat zoals de paus ontmoeten. Het was echt speciaal. Ik zal hem net als de rest van de voetbalwereld missen. Als ik de reacties van overal ter wereld op zijn dood zie, maak ik me de bedenking dat we hem misschien hadden kunnen redden. In plaats van een selfie te vragen, hadden we ons respect kunnen tonen. Dan hadden we hem mogelijk kunnen redden.”

Golden Boys

 1. GOLDEN BOYS. Yasin Karaca, de ‘Maradona van Anderlecht’: “Ik was van een ander niveau. Ik was dé man”
  PREMIUM
  Golden Boys

  GOLDEN BOYS. Yasin Karaca, de ‘Maradona van Anderlecht’: “Ik was van een ander niveau. Ik was dé man”

  4 september
 2. GOLDEN BOYS. Ibrahim Maaroufi, van ‘kroonprins van Inter’ tot voetbalnomade: “Ik deed maar wat. Mooie auto’s en kleren, daar gaf ik mijn geld aan uit”
  PREMIUM
  Golden Boys

  GOLDEN BOYS. Ibrahim Maaroufi, van ‘kroonprins van Inter’ tot voetbalno­ma­de: “Ik deed maar wat. Mooie auto’s en kleren, daar gaf ik mijn geld aan uit”

  2 september
 1. Een laatste adiós: Diego Armando Maradona begraven naast zijn ouders in ‘Tuin van de Vrede’, die nog een hele week bewaakt wordt
  Diego Maradona

  Een laatste adiós: Diego Armando Maradona begraven naast zijn ouders in ‘Tuin van de Vrede’, die nog een hele week bewaakt wordt

  Diego Armando Maradona, die op 60-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand, is gisteren begraven. Hij rust voor eeuwig aan de zijde van zijn ouders in de ‘Tuin van de Vrede’, op het kerkhof van Bella Vista. Maradona kreeg een staatsbegrafenis, gekenmerkt door gebroken fans, chaos in Buenos Aires en een emotioneel finaal afscheid.
 2. IN BEELD. Luc Nilis keert terug naar Anderlecht: de beste foto’s van de aanvaller in het shirt van paars-wit
  Anderlecht

  IN BEELD. Luc Nilis keert terug naar Anderlecht: de beste foto’s van de aanvaller in het shirt van paars-wit

  Meer dan 25 jaar na zijn vertrek bij Anderlecht keert Luc Nilis terug bij paars-wit. De voormalige aanvaller gaat stage lopen bij de technische staf. Nilis verdedigde de kleuren van Anderlecht tussen 1986 en 1994, een periode waarin RSCA vier keer kampioen werd en drie keer de Beker van België won. Bekijk hieronder de beste foto’s van de aanvaller in het shirt van de recordkampioen.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.