1. Biniam Girmay kust het asfalt in het Circuit Franco-Belge en geeft op, maar de Eritreeër liep geen breuken op
  Wielrennen

  Biniam Girmay kust het asfalt in het Circuit Fran­co-Bel­ge en geeft op, maar de Eritreeër liep geen breuken op

  Vandaag staat de 81e editie van het Circuit Franco-Belge op het programma. Biniam Girmay was een van de blikvangers aan de start, maar de winnaar van Gent-Wevelgem ging aan een snelheid van 70 km/u tegen de grond. De Eritreeër heeft veel schaaf- en brandwonden op de heup, maar liep gelukkig geen breuken op. Omstreeks de klok van 17 uur weten we wie het Circuit Franco-Belge op zijn naam mag schrijven.
 1. LIVE. Drukke dag in Genk: Dessers officieel naar Cremonese, Limburgers willen Samatta als vervanger en ronden komst van Argentijn Galarza af
  Play
  Voetbal
  90

  LIVE. Drukke dag in Genk: Dessers officieel naar Cremonese, Limburgers willen Samatta als vervanger en ronden komst van Argentijn Galarza af

  Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
 1. KOERS KORT. Geen Vuelta voor Bernal, die rentree viert in Duitsland - Girmay voegt Druivenkoers toe aan programma
  Wielrennen
  1

  KOERS KORT. Geen Vuelta voor Bernal, die rentree viert in Duitsland - Girmay voegt Druiven­koers toe aan programma

  Biniam Girmay is sinds maandag terug in Europa, maar dat had heel wat voeten in de aarde. De renner van Intermarché Wanty Gobert was maar liefst 24 uur onderweg vanuit Eritrea naar ons land. “Mijn twee vluchten hadden vertraging, dus daarom duurde de tocht zo lang. Gelukkig vloog ik in business class, dus heb ik vrij goed kunnen rusten tijdens de trip”, zegt Girmay, die nu tot het WK in Australië in onze contreien blijft. “Na deze Franco Belge rijd ik een Frans programma met La Polynormande, de Ronde van de Limousin en GP Plouay, maar op 24 augustus kom ik nog even naar België voor de Druivenkoers.” Na Plouay gaat het dan richting Canada voor de GP’s van Quebec en Montreal. (BVDC)

Ongeziene Belgische transfer­soaps

 1. Michel-Ange Balikwisha neemt vliegende start bij leider Antwerp: “Mickey heeft het potentieel voor de Rode Duivels”
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  13

  Mi­chel-An­ge Balikwisha neemt vliegende start bij leider Antwerp: “Mickey heeft het potentieel voor de Rode Duivels”

  Met vier goals in zes officiële matchen is Michel-Ange Balikwisha (21) één van dé figuren van het seizoensbegin bij leider Antwerp. Als hij deze lijn doortrekt, lijkt de sky de limit voor de flankaanvaller. “De overstap naar een mooie club in een topcompetitie behoort tot zijn mogelijkheden”, zegt Stakke Van den Buijs, ex-scout van Standard.