Burgemeester Dirk Walraet (rechts), hier op een archiefbeeld met Wout Lefebvre (algemeen directeur van de gemeente), maakt zich zorgen.
Volledig scherm
Burgemeester Dirk Walraet (rechts), hier op een archiefbeeld met Wout Lefebvre (algemeen directeur van de gemeente), maakt zich zorgen. © Henk Deleu

Piek aan positieve coronatesten in Spiere-Helkijn: “We annuleren alle activiteiten”

Spiere-HelkijnWat is er aan de hand in Spiere-Helkijn? In onze regio woekert het coronavirus daar nu het meest. De piepkleine faciliteitengemeente zit met 25 positieve testen in een week, op een totaal van goed 2.000 inwoners, in de penarie. “We zijn ons bewust van de ernst van de zaak. De situatie is echt onrustwekkend. We annuleren zo goed als alle activiteiten”, zegt burgemeester Dirk Walraet.

 1. “Vlaanderen zegt ja, federale regering zegt nee. Wat is het nu?”: uitbaters carwash weten niet of ze deuren mogen openen
  PREMIUM
  Avelgem

  “Vlaanderen zegt ja, federale regering zegt nee. Wat is het nu?”: uitbaters carwash weten niet of ze deuren mogen openen

  Wendy Busschaert en Hilda Fewan van Carwash De Rotonde in Avelgem zijn het beu. Al de hele maand is het onduidelijkheid troef over de regels rond automatische wasstraten. “Vorige week zei minister van Economie Hilde Crevits dat klanten met een btw-nummer mogen langskomen. Maar als je dat doet, komt de politie boetes uitschrijven. Wat is het nu?”, vragen ze zich af.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 3. Schepen en voortrekker van kanaalvernieuwing Wout Maddens: “Sp.a is deloyaal en onbetrouwbaar”
  Kortrijk

  Schepen en voortrek­ker van kanaalver­nieu­wing Wout Maddens: “Sp.a is deloyaal en onbetrouw­baar”

  Het politiek gekibbel over het al dan niet vernieuwen van het kanaal wint aan intensiteit. Dat sp.a de handen van het dossier aftrekt, vindt Kortrijks schepen Wout Maddens (Team Burgemeester-Open Vld), co-voorzitter van de stuurgroep kanaal Bossuit-Kortrijk (KBK), onbegrijpelijk. “Sp.a is deloyaal en onbetrouwbaar”, aldus Maddens. Ook Voka West-Vlaanderen is geschokt over de houding van sp.a. Groen schaart zich dan weer achter sp.a.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding