archiefbeeld van het landelijke Spiere-Helkijn
Volledig scherm
archiefbeeld van het landelijke Spiere-Helkijn © Spiere-Helkijn

Financiële steun voor wie kwaliteit van leven in dorp verbetert

Spiere-HelkijnEen idee om de levenskwaliteit en sociale cohesie in de dorpen Spiere en/of Helkijn te verbeteren? Met het initiatief ‘Buurten op den Buiten’ steunen de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij voortaan projecten die van de inwoners zelf komen. Tot 5.000 euro financiële steun is mogelijk.

  1. BINNENKIJKER Zelfs in Bahrein kennen ze vakantiewoning Trimaarzate van Magda: “Enkel de tv vonden ze te klein, het huis zelf was ‘dik in orde’”
    PREMIUM

    BINNENKIJ­KER Zelfs in Bahrein kennen ze vakantiewo­ning Trimaarza­te van Magda: “Enkel de tv vonden ze te klein, het huis zelf was ‘dik in orde’”

    Weinig vakantiewoningen met zo’n mooie ligging als De Trimaarzate in Moen. Je lijkt er letterlijk extra zuurstof te krijgen, dankzij het weidse uitzicht over de omliggende landbouwvelden. De bekendste gasten? De wielrenners van de ploeg Bahrein Victorious. “Ik kende niets van wielrennen, maar nu ben ik hun grootste fan”, zegt uitbaatster Magda. Wie er een weekendje langs wil, neemt er dan ook best vroeg genoeg zijn agenda bij. Maar wat maakt het er dan allemaal zo bijzonder?
    Zwevegem