Lago zwembad in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Lago zwembad in Sint-Truiden. © Karolien Coenen

Zwemmers kunnen voortaan met ecocheques betalen in LAGO Sint-Truiden

Sint-TruidenVier Vlaamse LAGO-zwembaden zijn bekroond met het internationale ecolabel Green Key. Ook het Bloesembad in Sint-Truiden krijgt de erkenning, mede dankzij de 386 zonnepanelen op het dak van het zwembad. Voor de zwemmers van LAGO Sint-Truiden betekent het label dat ze er voortaan met ecocheques kunnen betalen.

 1. Uniek onderzoek op duizenden skeletten geeft opmerkelijk resultaat: “Volwassenen én kinderen hadden last van slijtage aan de rug”
  PREMIUM

  Uniek onderzoek op duizenden skeletten geeft opmerke­lijk resultaat: “Volwasse­nen én kinderen hadden last van slijtage aan de rug”

  Meer dan 3.000 skeletten die vanaf 2018 werden opgegraven aan de Groenmarkt in Sint-Truiden geven vandaag een uniek beeld van de oude bewoners. “Sommigen kregen het duidelijk zwaar te verduren”, zegt Natasja De Winter van archeologisch bureau Aron BV, dat op een groot deel van de skeletten onderzoek voerde. En wat met de mirakels die van Sint-Truiden even een hotspot maakten?
  Sint-Truiden
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.