V.l.n.r.: dr. Raf Lippens, Dirk Vanstraelen, Roel Eerlingen, Eric Hendrix.
Volledig scherm
V.l.n.r.: dr. Raf Lippens, Dirk Vanstraelen, Roel Eerlingen, Eric Hendrix. © Benoit De Freine

Zorgcampus Sint-Anna in de startblokken

Drie Truiense zorgpartners ondertekenden vrijdagnamiddag in het Sint-Trudo Ziekenhuis de officiële samenwerkingsovereenkomst om samen vorm te geven aan dit unieke en zeer ambitieuze pilootproject in hartje Sint-Truiden. Daarmee zal Sint-Anna één van de vijf Vlaamse pilootprojecten zijn rond ‘onzichtbare zorg’.

0 reacties

 1. Genkenaar (47) krijgt nachtelijk bezoekje van 20 everzwijnen in tuin: “Gelukkig geen schade”
  PREMIUM
  Genk

  Genkenaar (47) krijgt nachtelijk bezoekje van 20 everzwij­nen in tuin: “Gelukkig geen schade”

  Luc Emonds (47) en zijn vrouw keken verbaasd op toen ze de beelden van hun bewakingscamera in de tuin zagen. Een groep van om en bij de twintig everzwijnen kwam zaterdagnacht op verkenning in hun tuin. Het nachtelijk avontuurtje werd uiteindelijk verstoord toen de Genkenaar zijn garagepoort opende, waarna de everzwijnen de benen namen. Schade aan de tuin is er gelukkig nauwelijks. “Ze hebben enkel één grasplukje omgeploeterd.”
 2. Duo bundelt erfgoed van Groot-Heers: “Ziel van twaalf kerkdorpen bewaren en doorgeven aan jongeren”
  PREMIUM
  Heers

  Duo bundelt erfgoed van Groot-Heers: “Ziel van twaalf kerkdorpen bewaren en doorgeven aan jongeren”

  De verhalen achter authentieke gebouwen in Groot-Heers achterhalen: daarvan hebben kunsthistoricus Jos Vandebrouck (67) en herborist Daniëlle Houbrechts (70) – beiden uit Heers – hun levensmissie gemaakt. Al drie jaar trekt het duo naar de kerkdorpen om te gaan praten met gezichten achter de constructies. “Ons ultieme doel? Ervoor zorgen dat het prachtige erfgoed bewaard blijft.”
 1. Materiaalmeester Benny (62) neemt na 26 jaar afscheid van STVV: “Dankbaar voor de duizend wedstrijden vanop de bank”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Materiaal­mees­ter Benny (62) neemt na 26 jaar afscheid van STVV: “Dankbaar voor de duizend wedstrij­den vanop de bank”

  Na 26 mooie jaren als materiaalmeester van voetbalclub STVV stopt Benny Liebens (62) ermee. De Mopertingenaar focust zich voortaan als tweede trainer op de plaatselijke fusieploeg Belisia en op het nationale voetbalelftal U17 als materiaalmeester. Al zal Liebens de herinneringen aan zijn Truiense voetbalclub voor eeuwig koesteren. “Besefte ik toen al maar dat die periode de mooiste tijd van mijn leven was.” Een exclusief portret.