Pieter en Dorien uit Zoutleeuw zijn in het Sint-Trudo Ziekenhuis de kersverse ouders geworden van kerstkindje en zoontje Miel.
Volledig scherm
Pieter en Dorien uit Zoutleeuw zijn in het Sint-Trudo Ziekenhuis de kersverse ouders geworden van kerstkindje en zoontje Miel. © Karolien Coenen

Zoontje Miel is eerste en enige kerstkindje in Sint-Trudo Ziekenhuis

Sint-TruidenIn het Sint-Trudo Ziekenhuis zijn Dorien Vandenborne (28) en Pieter Schepmans (29) uit Zoutleeuw ouders geworden van hun eerste kindje en zoontje Miel. De bevalling was gepland voor 20 december, maar viel uiteindelijk vijf dagen later op kerstdag. Zo is Miel dit jaar het eerste en enige kerstkindje in het Sint-Trudo Ziekenhuis. 

  1. Schilder Roland (74) restaureert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”
    PREMIUM
    Nieuwerkerken/Sint-Truiden

    Schilder Roland (74) restau­reert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”

    Al heel zijn leven schildert en restaureert Roland Sauwens (74) uit Nieuwerkerken allerhande werken, en toch valt nu, bij zijn zoveelste restauratieproject, zijn mond open van verbazing. Die opdracht kreeg hij door via de heemkundige kring van de gemeente, zónder dat Roland op voorhand wist wie de schilder van het toegetakelde schilderij was. Die persoon blijkt nu zeer belangrijk in het leven van Roland zelf geweest te zijn.