Eigenaars Herman Collignon en zijn vrouw Ingrid van Huis Nagels zouden bewijs hebben gevonden van een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook in het notarishuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaars Herman Collignon en zijn vrouw Ingrid van Huis Nagels zouden bewijs hebben gevonden van een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook in het notarishuis. © Mine Dalemans

Zijn verdroogde sinaasappelschillen op zolder het bewijs van de ‘Truiense Anne Frank’?

Sint-TruidenTijdens restauratiewerken botsten Herman Collignon van Huis Nagels en zijn vrouw Ingrid op verdroogde sinaasappelschillen tussen de vloerbalken op de tweede verdieping. De vondst sluit aan bij het verhaal van vorige bewoners dat er daar, tijdens de Tweede Wereldoorlog, een Joods meisje verstopt zat en gevoed werd met stukjes sinaasappel. Maar lang niet iedereen blijkt evenwel overtuigd te zijn van het verhaal.

  1. Sint-Truiden krijgt 54 hectare natuurgebied aan stadsrand
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Sint-Trui­den krijgt 54 hectare natuurge­bied aan stadsrand

    Limburg mag dan wel de groenste regio van Vlaanderen zijn, er is altijd ruimte voor meer bos. In Sint-Truiden kocht het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) eind vorig jaar nog 54 hectare grond aan. Het Volmolenbos wordt de komende maanden omgetoverd tot een groene parel aan de rand van het stadscentrum. “Natuur- en fruitliefhebbers zullen hier vanaf het voorjaar van 2023 hun hart kunnen ophalen”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).