Eigenaars Herman Collignon en zijn vrouw Ingrid van Huis Nagels zouden bewijs hebben gevonden van een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook in het notarishuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaars Herman Collignon en zijn vrouw Ingrid van Huis Nagels zouden bewijs hebben gevonden van een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook in het notarishuis. © Mine Dalemans

Zijn verdroogde sinaasappelschillen op zolder het bewijs van de ‘Truiense Anne Frank’?

Sint-TruidenTijdens restauratiewerken botsten Herman Collignon van Huis Nagels en zijn vrouw Ingrid op verdroogde sinaasappelschillen tussen de vloerbalken op de tweede verdieping. De vondst sluit aan bij het verhaal van vorige bewoners dat er daar, tijdens de Tweede Wereldoorlog, een Joods meisje verstopt zat en gevoed werd met stukjes sinaasappel. Maar lang niet iedereen blijkt evenwel overtuigd te zijn van het verhaal.

  1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
    Livios

    Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

    Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.