Eigenaars Herman Collignon en zijn vrouw Ingrid van Huis Nagels zouden bewijs hebben gevonden van een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook in het notarishuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaars Herman Collignon en zijn vrouw Ingrid van Huis Nagels zouden bewijs hebben gevonden van een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook in het notarishuis. © Mine Dalemans

Zijn verdroogde sinaasappelschillen op zolder het bewijs van de ‘Truiense Anne Frank’?

Sint-TruidenTijdens restauratiewerken botsten Herman Collignon van Huis Nagels en zijn vrouw Ingrid op verdroogde sinaasappelschillen tussen de vloerbalken op de tweede verdieping. De vondst sluit aan bij het verhaal van vorige bewoners dat er daar, tijdens de Tweede Wereldoorlog, een Joods meisje verstopt zat en gevoed werd met stukjes sinaasappel. Maar lang niet iedereen blijkt evenwel overtuigd te zijn van het verhaal.

 1. Steffen Hayen verlaat na vijf seizoenen de club van zijn hart Zepperen-Brustem om een stapje terug te zetten
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Steffen Hayen verlaat na vijf seizoenen de club van zijn hart Zepperen-Brustem om een stapje terug te zetten

  Toen de ervaren middenvelder Steffen Hayen (31) dinsdag bij voorzitter Bamps en de staf op het kantoor moest komen ging iedereen ervan uit dat de man uit Hoeselt, bij de club van zijn hart, Zepperen-Brustem ging bijtekenen. Door een samenloop van omstandigheden nam één van de sterkhouders evenwel de beslissing om de eersteprovincialer na vijf jaar te verlaten met de bedoeling om een stapje terug te zetten.
 2. Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een jonge Limburgse ondernemer vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de sportwereld. De jongeman bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 1. Testresultaten scholen Momentum en Leefschool De Villa bekend: 12 bijkomende coronabesmettingen, Britse variant niet uitgesloten
  Sint-Truiden

  Testresul­ta­ten scholen Momentum en Leefschool De Villa bekend: 12 bijkomende coronabe­smet­tin­gen, Britse variant niet uitgeslo­ten

  Nadat een 300-tal leerlingen en personeelsleden van de kleuter- en basisschool Momentum en Leefschool De Villa in Sint-Truiden donderdag op het coronavirus werden getest, blijken er nu twaalf bijkomende coronabesmettingen te zijn. Het gaat om twee kleuters en tien leerlingen. De testen geven aan dat er een hoge virale lading aanwezig is.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo