Sint-Truiden gaf zaterdag het startschot aan ‘Sint-Truiden by Lights’.
Volledig scherm
Sint-Truiden gaf zaterdag het startschot aan ‘Sint-Truiden by Lights’. © Mine Dalemans

ZIEN. Lichtspektakels zetten stad in de kijker tijdens ‘Sint-Truiden by Lights’

Sint-Truiden‘Sint-Truiden by Lights’ heeft na zaterdagavond haar grote opening achter de rug. De danseressen van de lokale dansstudio ‘Cre@art’ zorgden voor een feestelijk optreden tussen de kleurrijke fonteinen op de Groenmarkt, terwijl de Truienaars konden genieten van de muziek van lokale slagwerker en componist Carlo Willems. 

 1. Twee paarden overleden door rhinovirus in manège Prova-Hof in Zoutleeuw: “Alle dieren in quarantaine geplaatst”
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  Twee paarden overleden door rhinovirus in manège Prova-Hof in Zoutleeuw: “Alle dieren in quarantai­ne geplaatst”

  Verschillende paarden overleden of zwaar ziek en al de andere dieren in quarantaine. Dat drama is op dit moment aan de gang in manège Prova-Hof in Zoutleeuw. Het rhinovirus is er namelijk uitgebroken, een ziekte die uiterst gevaarlijk is voor paarden. Bovendien gaat het om een uiterst besmettelijk virus. Eigenaar van de manège, Bert Prouvé, roept dan ook op tot voorzichtigheid.
 2. Tom Boonen geniet van debuut in rally: “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”
  autosport

  Tom Boonen geniet van debuut in rally: “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”

  Hij stond voor een fantastisch weekend, maar tevens een enorme uitdaging: Tom Boonen maakte afgelopen weekend zijn rallydebuut in misschien wel één van de zwaarste rallywedstrijden van ons land en dat aan het stuur van een rallymonster. Boonen reed de Legend Boucles, in en om Bastogne, met een Porsche 911 SC uit 1982 van het team BMA en deed wat hij moest doen: uitrijden, ervaring opdoen en vooral ontzettend genieten. “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”, aldus Boonen na de wedstrijd.
 3. Gepensioneerde man (71) riskeert 18 maanden cel voor doodsbedreigingen aan minister Zuhal Demir: “Ontzettend veel spijt van”
  PREMIUM
  Genk/Tongeren

  Gepensio­neer­de man (71) riskeert 18 maanden cel voor doodsbe­drei­gin­gen aan minister Zuhal Demir: “Ontzettend veel spijt van”

  217 haatberichten stuurde een gepensioneerde zeventiger uit Bilzen, die van zijn pensioen geniet in Italië, in 2018 naar het partijbureau van N-VA. Zo’n veertig mails waren berichten met doodsbedreigingen aan het adres van minister Zuhal Demir. “Het was sterker dan mezelf, maar ik heb nooit de toedracht beseft van wat ik geschreven heb", deed de naar eigen zeggen ‘getraumatiseerde’ zeventiger zijn verhaal voor de strafrechter.
 1. Aboubakary Koita (STVV) na nipte zege tegen KV Kortrijk: “Doen goede zaak in de strijd om Play-Off 2”
  voetbal jupiler pro league

  Aboubakary Koita (STVV) na nipte zege tegen KV Kortrijk: “Doen goede zaak in de strijd om Play-Off 2”

  Bij KV Kortrijk zijn ze ontstemd over ref Jasper Vergoote en de VAR over het niet toekennen van een strafschop na een fout op Faïz Selemani. Enkele minuten later aan de overkant greep de VAR wel correct in. Aboubakary Koita werd aangetikt op snelheid door Abdelkahar Kadri. De scheidsrechter wilde eerst Koita zijn tweede gele kaart van de avond geven voor een schwalbe. Na het bekijken van de beelden mocht Gianni Bruno vanop de stip via de dwarsligger en de rug van doelman Vandenberghe het enige doelpunt van de avond scoren.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.