In 2019 besliste Punch Powertrain om 134 medewerkers te ontslaan. Bijna één jaar later zijn zij allemaal opnieuw aan de slag of volgen ze een opleiding.
Volledig scherm
In 2019 besliste Punch Powertrain om 134 medewerkers te ontslaan. Bijna één jaar later zijn zij allemaal opnieuw aan de slag of volgen ze een opleiding. © BELGA

Zeven op tien ontslagen werknemers van Punch Powertrain weer aan het werk of volgen opleiding

Sint-TruidenBijna een jaar na de oprichting van de tewerkstellingscel voor de ontslagen werknemers van Punch Powertrain, zijn 75 van de 134 medewerkers opnieuw aan de slag in een nieuwe job, als zelfstandige of via een individuele beroepsopleiding. Daarnaast volgen 16 personen een opleiding. Vier bedienden, die later ontslagen werden, volgen een outplacement-traject.

 1. Hasselt krijgt eigen Monopolyspel als eerste in Limburg: “De Hasselaar? Die bepaalt het spelbord mee”
  Hasselt

  Hasselt krijgt eigen Monopoly­spel als eerste in Limburg: “De Hasselaar? Die bepaalt het spelbord mee”

  Nadat de Versuz alvast een ereplaats scoorde in de recente Monopoly-editie ‘Discotheken’, zal nu ook de volledige stad Hasselt als eerste in Limburg haar eigen spelborduitgave krijgen in november. Alle locaties van het klassieke spel worden daarvoor aangepast aan typisch Hasseltse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Zelf het bord mee invullen als Hasselaar? Ook dat kan nog.
 2. Vijf jaar cel voor geseinde crimineel die vuurt op politie en voorbijgangster onder schot houdt: “Hij bleef maar schieten, het leek wel een zelfmoordactie”
  PREMIUM
  Voeren

  Vijf jaar cel voor geseinde crimineel die vuurt op politie en voorbij­gang­ster onder schot houdt: “Hij bleef maar schieten, het leek wel een zelfmoord­ac­tie”

  Christian C. (33), een voortvluchtige crimineel uit Duitsland, is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar omdat hij op 8 augustus vorig jaar met een wapen vuurde op enkele agenten in Voeren. Hij hield ook een toevallige voorbijgangster onder schot. In een vuurgevecht met de politie werd de dertiger geraakt door zes kogels, waarna hij zijn rechterbeen verloor. “De halsketting rond mijn nek beschermde mij voor het dodelijk schot.”
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt