Ouders Serge en Livia samen met tante Ellen.
Volledig scherm
Ouders Serge en Livia samen met tante Ellen. © Mine Dalemans

Zes maanden na het overlijden van Kenric (5) houden ouders vzw Vilomah boven doopvont: “Mensen helpen in hun reis door het ondenkbare”

Precies zes maanden geleden verliet de vijfjarige Kenric Enckels deze wereld. Een wereld die keihard voor hem was geweest. Maar liefst drie jaar vocht hij tegen rhabdomyosarcoom, een zeldzame kanker die het spierweefsel aantast. Vandaag houden zijn ouders Serge en Livia de vzw Vilomah boven de doopvont. Deze vzw richt zich op gezinnen waarin een kind palliatieve zorg nodig heeft.

1 reactie

 • Mano Toté

  3 jaar geleden
  Prachtig en sterk initiatief. Topmensen! RIP kleine fighter
 1. Natalina (48) opent voor het eerst haar kersthuis voor publiek: “Toen het buiten nog 35 graden was, hing ik al kerstballen op”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken

  Natalina (48) opent voor het eerst haar kersthuis voor publiek: “Toen het buiten nog 35 graden was, hing ik al kerstbal­len op”

  60.000 lampjes, een pianospelende vos, een 107 jaar oude slee en een bezoek van de kerstman: het is dit weekend feest in Wouterveld in Kozen (Nieuwerkerken) want Natalina opent voor het eerst haar Engels kersthuis voor publiek. “Vorig jaar was het buiten gedecoreerd als een peperkoeken huisje en vroeg iedereen ‘mag ik de binnenkant eens zien’?” vertelt Natalina. Dit jaar gaat ze ervoor.
 1. Gouverneur plaatst Sint-Truiden onder verscherpt toezicht: “Ik wil het stadsbestuur beschermen tegen zichzelf”
  Sint-Truiden

  Gouverneur plaatst Sint-Trui­den onder verscherpt toezicht: “Ik wil het stadsbe­stuur beschermen tegen zichzelf”

  Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters plaatst de stad Sint-Truiden onder verscherpt toezicht. Dat gebeurt naar aanleiding van de vele klachten die ingediend werden en de onderzoeken van Audit Vlaanderen. De gouverneur gaat het bestuur nu nauw controleren en geregeld samenzitten met de burgemeester. Het is de eerste keer dat een Limburgse gemeente onder verscherpt toezicht komt te staan.
 2. “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadevergoeding voor zijn ex (41)
  PREMIUM
  As

  “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadever­goe­ding voor zijn ex (41)

  Een 32-jarige man uit Mol is veroordeeld tot een jaar cel, nadat hij zijn ex-partner – een moeder van twee jonge dochtertjes – herhaaldelijk de keel probeerde dicht te knijpen in hun woning in As. Een tiental dagen na de wurgpoging verloor het slachtoffer haar ongeboren kind. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben, maar dit mag nooit meer gebeuren”, getuigde de vrouw emotioneel. De beklaagde moet haar vergoeden, maar veel minder dan aanvankelijk gevraagd.