- Pc van de AD Veiligheid en Preventie over de nationale actiedag "1 dag niet": Dagelijks zijn er zo'n 150 woninginbraken in België. Om dit probleem nog grootser aan te pakken lanceren ze de 4de editie van de campagne "1 dag niet”
Volledig scherm
- Pc van de AD Veiligheid en Preventie over de nationale actiedag "1 dag niet": Dagelijks zijn er zo'n 150 woninginbraken in België. Om dit probleem nog grootser aan te pakken lanceren ze de 4de editie van de campagne "1 dag niet” © Photo News

Winteruur zorgt voor meer inbraken

Vandaag krijgen duizenden Truienaren tips over hoe ze zich beter kunnen wapenen tegen woninginbraken. Met deze campagne rond ‘1 dag niet’ willen het stadsbestuur van Sint-Truiden en de lokale politie inwoners overtuigen dat ze meer risico’s lopen dan ze denken. Ook een aantal buurtcomités steken een tandje bij. Op verschillende Halloweentochten delen wandelaars in ruil voor wat lekkers preventiebrochures uit aan de bewoners in hun straat.

0 reacties

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. RESTOTIP. Bleu by Aytems: “De takeaway van grote broer Blanc sloeg zo aan dat we Bleu gestart zijn”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  RESTOTIP. Bleu by Aytems: “De takeaway van grote broer Blanc sloeg zo aan dat we Bleu gestart zijn”

  Stoofvlees met frietjes en paling typisch Vlaamse kost? Alleszins niet bij Bleu in Sint-Truiden, waar je streetfood met een Ottomaanse twist deelt met je tafel bij een werelds glaasje wijn. Chef Ayt Ems, die in januari 2020 het verfijnde restaurant ‘Blanc' opende in Sint-Truiden, toverde corona om in iets positiefs en opende enkele weken geleden het kleine broertje ‘Bleu’. Wij gingen met plezier een kijkje nemen. Lees meer restotips uit Limburg in ons dossier.