Een potje preparé.
Volledig scherm
Een potje preparé. © Delhaize

Winkeldief (46) gooit met preparé tijdens ontsnappingspoging: zes maanden cel

Sint-TruidenEen 46-jarige Truienaar heeft een celstraf van zes maanden en een boete van 1.200 euro gekregen voor winkeldiefstal.

 1. “Langverwacht lichtpunt na jaar vol kommer en kwel”: zorgverleners in eerste lijn krijgen eerste prik op Truiense Minderbroederssite
  PREMIUM
  Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken

  “Langver­wacht lichtpunt na jaar vol kommer en kwel”: zorgverle­ners in eerste lijn krijgen eerste prik op Truiense Minderbroe­ders­si­te

  Het is een feit: de eerste vaccins op de Minderbroederssite in Sint-Truiden zijn toegediend. Van de 300 geleverde AstraZeneca-vaccins kregen zestig zorgverleners in de eerste lijn er maandag hun eerste prik, waarna de overige 220 vaccins komende donderdag en vrijdag volgen. “Een langverwacht lichtpunt, na een jaar vol kommer en kwel”, aldus burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V).
 2. Voordelig naar het vaccinatiecentrum kan met de “VacciTaxi”
  Tienen/Landen/Boutersem/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Kortenaken/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 3. Hasselt lanceert binnenkort nieuwe wijkkranten voor Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk
  Hasselt

  Hasselt lanceert binnenkort nieuwe wijkkran­ten voor Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk

  Met de ‘Stevetenier’ in Stevoort en de ‘WIJ-krant van Herk’ in Sint-Lambrechts-Herk lanceert Hasselt binnenkort twee nieuwe wijkkrantjes. Vorig jaar kreeg de Heilig Hart-wijk al ‘Uit het Hart’ en Godsheide de ‘Godskesgazet’ in de bus. “Een grote buurtparticipatie en burgerbetrokkenheid is onze ambitie, en de lancering van die wijkkrantjes past daar perfect in”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo