Het appartementencomplex aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden is amper zes jaar oud, maar is onbewoonbaar verklaard omdat de houten structuur door en door rot blijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het appartementencomplex aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden is amper zes jaar oud, maar is onbewoonbaar verklaard omdat de houten structuur door en door rot blijkt. © Mine Dalemans

Wij konden de rapporten inkijken: 25 gezinnen op straat omdat hout dat niet nat mocht worden, weken in de regen lag: “Al ons geld en ons huis kwijt”

De hoogste houtmassiefbouw van Europa, zo werd het gloednieuwe appartementsgebouw in Sint-Truiden aangekondigd. Vijf jaar later is het hout door en door rot, en staan 25 gezinnen op straat. Uit rapporten die onze redactie kon inkijken blijkt dat de houten panelen waaruit het gebouw werd opgetrokken, wekenlang in de regen gestockeerd lagen. “De vorige eigenaar heeft ons nooit verteld dat er grote problemen waren met de houtstructuur. We voelen ons voorgelogen.”

  1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
    Streamz

    Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

    Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.