De werken aan de Diestersteenweg worden in de week van 4 januari hervat met oog op een nieuwe weg en nieuwe fietspaden.
Volledig scherm
De werken aan de Diestersteenweg worden in de week van 4 januari hervat met oog op een nieuwe weg en nieuwe fietspaden. © Stad Sint-Truiden

Werken aan Diestersteenweg voor nieuwe weg en fietspaden worden volgende week hervat

Sint-TruidenIn de week van 4 januari worden de werken aan de Diestersteenweg in Sint-Truiden hervat. Dan worden de bestaande verhardingen opgebroken en worden de nieuwe weg en bijhorende fietspaden aangelegd. De werken duren ongeveer tot april, waarna de werfzone opschuift richting het centrum. Er verandert weinig aan de verkeerssituatie. Wél komt er een andere regeling van de huisvuilophaling voor enkele bewoners van de Diestersteenweg. De afvalkalender wijzigt niet.

 1. Drie Zonhovenaren besmet met Britse coronavariant: “Alle drie géén reisgeschiedenis, dus variant is in eigen land”
  PREMIUM
  Zonhoven

  Drie Zonhovena­ren besmet met Britse coronavari­ant: “Alle drie géén reisge­schie­de­nis, dus variant is in eigen land”

  Terwijl er woensdag 8 nieuwe gevallen van de Britse coronavariant in ons land werden vastgesteld, bevestigt professor virologie aan het Rega Instituut Piet Maes (KU Leuven) dat er nu ook 3 stalen van deze variant vanuit Limburg zijn binnengekomen. Die stalen zijn afkomstig van drie besmette Zonhovenaren, nieuws dat burgemeester Johny De Raeve na een crisisoverleg bevestigt. “Die Britse variant hebben ze in eigen land opgelopen, aangezien er geen recente reisgeschiedenis is. De variant is dus in eigen land", waarschuwt Maes.
 2. Clarissenklooster in Diesterstraat wordt deels nieuwbouw: “Maar historie blijft bewaard”
  Sint-Truiden

  Clarissen­kloos­ter in Diester­straat wordt deels nieuwbouw: “Maar historie blijft bewaard”

  Het Clarissenklooster in de Diesterstraat zal er tegen 2021 anders uitzien. Zo start vandaag de sloop van het rechtergedeelte van het klooster, waar in de plaats een nieuwbouwklooster komt. De oorspronkelijke Jeruzalemsteeg wordt daardoor opnieuw opengemaakt. In de tweede fase wordt het linkergedeelte van het klooster gerenoveerd. Architectenbureau Gielen voert de werken uit, mét respect voor de historie van het monument uit de helft van de 18de eeuw.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter