Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Karolien Coenen

Warmteplekken voor inwoners, verwarming graadje lager en extra zonnepanelen, isolatie en ledverlichting: zo pakt Sint-Truiden energiecrisis aan

Sint-TruidenDe dure energiefacturen zorgen ervoor dat ook steden en gemeenten maatregelen nemen en bewuster en duurzamer omgaan met energie. Na de keuze voor een ecologische schaatsbaan op de kerstmarkt, neemt het stadsbestuur van Sint-Truiden nu ook andere beslissingen om duurzamer de winter in te gaan.

  1. Politiezone Getevallei analyseert haar cijfers: “Een verontrustende vaststelling is de stijging van het aantal ongevallen met vluchtmisdrijf”
    PREMIUM
    Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

    Politiezo­ne Getevallei analyseert haar cijfers: “Een verontrus­ten­de vaststel­ling is de stijging van het aantal ongevallen met vluchtmis­drijf”

    Tijdens de zonale veiligheidsraad van de politiezone Getevallei werden de criminaliteitscijfers uitgebreid toegelicht. Zo dalen de inbrakencijfers helaas niet verder en stijgt het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel. Dat is volgens de zone te wijten aan het feit dat mensen zich sinds de pandemie vaker verplaatsen met een elektrische step, speedpedelec of é-bike.