Ook Sofie Carlier van Chicaz Beauty Bar op de Grote Markt in Sint-Truiden doet mee met 'De Uitgestelde Week'.
Volledig scherm
Ook Sofie Carlier van Chicaz Beauty Bar op de Grote Markt in Sint-Truiden doet mee met 'De Uitgestelde Week'. © Borgerhoff

Warme drank of soep uitgesteld trakteren? Enchanté vzw en Truiense handelaars bieden kans tijdens ‘De Uitgestelde Week’

Sint-TruidenVanaf nu tot en met 3 januari organiseert Enchanté vzw ‘De Uitgestelde Week’ in Sint-Truiden. Daarin kan iedereen terecht bij de Truiense handelszaken om een ‘uitgestelde dienst’ te trakteren of te consumeren. Op een uitgesteld tijdstip kunnen handelaars deze dienst - een koffie, thee, of bijvoorbeeld soep - vervolgens schenken aan mensen die het nodig hebben.

 1. IC-treinen tussen Blankenberge en Genk twee weekends omgeleid
  Genk

  IC-trei­nen tussen Blankenber­ge en Genk twee weekends omgeleid

  Tijdens de weekends van 15-16 en 22-23 januari voert spoornetbeheerder Infrabel een aantal belangrijke vernieuwingswerken uit. Daardoor kunnen er tijdens deze weekends geen treinen rijden tussen Leuven en Landen. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, legt NMBS vervangbussen in en leidt ze een aantal treinen om. De IC-treinen tussen Blankenberge en Genk worden tijdens de verschillende weekends dus ook omgeleid tussen Leuven en Landen. Deze treinen rijden ook niet tussen Hasselt en Genk. Reizigers die van en naar Kiewit, Bokrijk en Genk moeten, kunnen in Hasselt overstappen op een andere trein. Reizigers van en naar Tienen kunnen de vervangbussen nemen die rijden tussen Leuven en Landen.
 2. Veel interesse voor opleiding Verpleegkunde na ‘Een Echte Job’: “Iemand wou zelfs een carrièreswitch maken”
  Hasselt

  Veel interesse voor opleiding Verpleeg­kun­de na ‘Een Echte Job’: “Iemand wou zelfs een carrières­witch maken”

  Op 13 januari startte op VTM het programma ‘Een Echte Job’. Deze reeks heeft een flink Limburgs kantje, want de opleiding kregen de BV’s in de praktijklokalen van PXL-Healthcare. Vervolgens draaiden ze diensten in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Er is nu ook veel interesse in de opleiding ‘Verpleegkunde’ aan de PXL. “Een aantal studenten stellen vast dat ze in september helaas een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt”, zegt departementshoofd Roald Nelissen.
 1. Landen toont warm hart en is pleegzorgstad
  Landen

  Landen toont warm hart en is pleegzorg­stad

  Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel en de stad Landen zetten vanaf 2022 hun schouders onder het versterken van pleegzorg in Landen. Landen ondertekende het charter ‘pleegzorgstad’ waarmee de stad zich engageert om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in haar buurt te ondersteunen. Zo gaat Landen het engagement aan om samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen en de werking van pleegzorg beter bekend te maken.
 2. Livio Milts verhuisde al na zes maanden van Armeense Urartu naar Cypriotische promovendus PAEEK: “Ik miste echte voetbalbeleving”
  Voetbal buitenland

  Livio Milts verhuisde al na zes maanden van Armeense Urartu naar Cyprioti­sche promoven­dus PAEEK: “Ik miste echte voetbalbe­le­ving”

  Livio Milts vierde afgelopen weekend zijn debuut in de Cypriotische hoogste klasse bij promovendus PAEEK tegen Larnaca, 2-2 werd het. Enigzins opvallend, want afgelopen zomer tekende de 24-jarige Genkenaar (ondermeer ex-Roda JC en TOP Oss) pas een overeenkomst bij Urartu in Armenië. En toch bleek de nieuwe overstap geen overhaaste beslissing.