Burgemeester Veerle Heeren en de lokale afdeling van Vrouw & Maatschappij gaven vrijdag zoetigheden af aan de mannen in de Truiense zorgsector.
Volledig scherm
Burgemeester Veerle Heeren en de lokale afdeling van Vrouw & Maatschappij gaven vrijdag zoetigheden af aan de mannen in de Truiense zorgsector. © Eveline Kevers

Vrouwenbeweging ‘Vrouw & Maatschappij’ viert mannen in de zorg met zoetigheden

Sint-TruidenOok in Sint-Truiden werd de jaarlijkse ‘Cravattendag’ door vrouwenbeweging Vrouw & Maatschappij gevierd. Zo werd dit keer niet op het aantal vrouwen in topfuncties toegespitst, maar wél op de mannen in de zorg. Zij kregen op hun werk in de Truiense woonzorgcentra en het Sint-Trudo Ziekenhuis allemaal een attentie. 

 1. Schilder Roland (74) restaureert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken/Sint-Truiden

  Schilder Roland (74) restau­reert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”

  Al heel zijn leven schildert en restaureert Roland Sauwens (74) uit Nieuwerkerken allerhande werken, en toch valt nu, bij zijn zoveelste restauratieproject, zijn mond open van verbazing. Die opdracht kreeg hij door via de heemkundige kring van de gemeente, zónder dat Roland op voorhand wist wie de schilder van het toegetakelde schilderij was. Die persoon blijkt nu zeer belangrijk in het leven van Roland zelf geweest te zijn.
 1. INTERVIEW. ‘Topmakelaar’ Anneke Winkelmolen (39): “Dat vastgoedmakelaars praatjes maken en makkelijk geld verdienen, klopt niet. Er komt veel meer bij kijken dan enkel de opbrengst van paar vierkante meters”
  PREMIUM
  Hasselt/Alken

  INTERVIEW. ‘Topmake­laar’ Anneke Winkelmo­len (39): “Dat vastgoedma­ke­laars praatjes maken en makkelijk geld verdienen, klopt niet. Er komt veel meer bij kijken dan enkel de opbrengst van paar vierkante meters”

  ‘Ik zie mijn panden als mijn kindjes’. Met die bijzondere metafoor opende de Hasseltse Anneke Winkelmolen (39) mee het nieuwe programma ‘Topmakelaars’ op Play4, waarin Vlaanderen kennis maakt met de vrolijke vastgoedmakelaar en medezaakvoerder van ERA Nobis. Een stevige job, die ze al zes jaar uitvoert op haar eigen kantoor in Alken, op de baan én als moeder van een tweeling. “Zelfs op mijn achttiende wist ik totaal niet wat ik wilde worden. Intussen heb ik mijn plaats gevonden.”