Bert Loenders vond de liefde voor de fiets.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Loenders vond de liefde voor de fiets. © Repro Karolien Coenen

Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpartij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”

Sint-TruidenDe 37-jarige Truienaar Bert Loenders werd deze week door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken in een zaak rond een mogelijke steekpartij aan de Naamsesteenweg. Voor de dertiger is een moeilijke periode in zijn leven daarmee definitief afgesloten. “Ik ben gestopt met drinken, heb me op het fietsen gestort en ben zo een beter mens geworden”, laat Bert duidelijk verstaan.

 1. Labo Jessa Ziekenhuis bevestigt: Britse coronavariant trof Truiense school Schuttershof
  Hasselt/Sint-Truiden

  Labo Jessa Ziekenhuis bevestigt: Britse coronavari­ant trof Truiense school Schutters­hof

  Nadat op de kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden zeker 54 leerlingen en leerkrachten besmet zijn geraakt, is nu zeker dat het om de Britse variant van het coronavirus gaat. Dat bevestigt het labo van Jessa in Hasselt na DNA-onderzoek van de afgenomen stalen. Van scholen Momentum en leefschool De Villa – waar ook twee kleuters en tien leerlingen positief testten – onderzoekt het labo zaterdag enkele coronapositieve stalen voor uitsluitsel.
 2. Truienaar Dries Vrancken pakt zijn eerste cap bij de Futsal Red Devils: “Op drie jaar tijd van vriendenploeg Borussia Gingelom naar nationale ploeg”
  Futsal

  Truienaar Dries Vrancken pakt zijn eerste cap bij de Futsal Red Devils: “Op drie jaar tijd van vrienden­ploeg Borussia Gingelom naar nationale ploeg”

  Het gaat razend snel met de carrière van Dries Vrancken. Drie jaar geleden stond de Truienaar nog onder de lat bij vierdeprovincialer Borussia Gingelom. Daarna verhuisde hij naar Wellen, waar Futsal Hasselt hem een jaartje later kwam wegplukken. Zijn sterk debuut in de Belgisch hoogste reeks ging niet onopgemerkt voorbij. Bondscoach Karim Bachar beloonde zijn puike prestaties met een selectie bij de nationale A-ploeg futsal.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"