Twee wielertoeristen werden overgebracht naar het ziekenhuis na de aanrijding op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Twee wielertoeristen werden overgebracht naar het ziekenhuis na de aanrijding op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden. © Photo News

Vrachtwagen rijdt twee overstekende fietsers in Sint-Truiden aan

Sint-TruidenTwee overstekende wielertoeristen zijn zaterdagmiddag aangereden op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden. Een autobestuurder remde om de groep fietsers voorrang te verlenen aan de oversteekplaats, maar een vrachtwagenchauffeur reageerde niet op tijd en begon te schuiven.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. IN BEELD. Teleurgestelde supporters bij ‘t Elfde Gebod na Rode Duivels-match
  Sint-Truiden

  IN BEELD. Teleurge­stel­de supporters bij ‘t Elfde Gebod na Rode Dui­vels-match

  Match na match kwamen Truienaars samen in café ‘t Elfde Gebod in Zepperen samen om te supporteren voor hun Rode Duivels. Waar er de eerste wedstrijd nog hoop was, is die na vandaag opgeborgen. De teleurgestelde gezichten van de supporters spreken dan ook boekdelen. Al zal café-uitbater Philip Blavier zijn Rode Duivels niet snel laten vallen. Op de planning staat zelfs nog een Belgenfeestje bij de finale van het WK. Wordt ongetwijfeld vervolgd...
 1. Museum De Mindere brengt eenzaamheid in beeld met nieuwe expo: “Een thema van alle tijden en van iedereen”
  Sint-Truiden

  Museum De Mindere brengt eenzaam­heid in beeld met nieuwe expo: “Een thema van alle tijden en van iedereen”

  Vandaag opent de nieuwe expo ‘Waar schuilt eenzaamheid’ in Museum De Mindere in Sint-Truiden. Centraal staan sprekende woorden en beelden die eenzaamheid zo herkenbaar mogelijk in beeld brengen. De expo is het resultaat van persoonlijke verhalen en ervaringen van Truienaren. Het project kwam tot stand na een samenwerking tussen Avansa Limburg, het Zorgbedrijf, museum De Mindere en het lokaal bestuur Sint-Truiden.
 2. Jarne Lesuisse (Limburg United): “Knappe collectieve prestatie tegen Spirou Charleroi”
  basketbal bnxt-league

  Jarne Lesuisse (Limburg United): “Knappe collectie­ve prestatie tegen Spirou Charleroi”

  Deze week kreeg Limburg United het verschrikkelijke nieuws te verwerken van de zware knieblessure voor Quentin Serron. De Belgian Lion blesseerde zich op training en scheurde zijn voorste kruisbanden af. Met de komst van Spirou Charleroi moest T1 Raymond Westphalen het ook nog stellen zonder Maxime De Zeeuw en de Amerikaanse spelmaker Alex Stein. Het werd een spannende, aangename partij tegen Charleroi. Lange tijd een close-game, maar een collectief sterk United met een glansrol voor topschutter Jonas Delalieux, Cliff Hammonds en een sublieme Jarne Lesuisse kon in een zinderende slotfase verdiend (90-78) de punten in de Alverberg houden.