Vooruit in Sint-Truiden wilde het voorbeeld van Hasselt volgen voor een mobiel recyclagepark, maar de meerderheid heeft geen groen licht gegeven.
Volledig scherm
Vooruit in Sint-Truiden wilde het voorbeeld van Hasselt volgen voor een mobiel recyclagepark, maar de meerderheid heeft geen groen licht gegeven. © Stad Hasselt

Vooruit wil mobiel recyclagepark, meerderheid keurt initiatief af: “Voordelen voor Sint-Truiden zijn te onzeker”

Sint-Truiden/HasseltOp de Truiense gemeenteraad van afgelopen maandag stelde Vooruit-fractielid Filip Moers voor om een mobiel recyclagepark in te richten in Sint-Truiden. De partij wilde daarmee het voorbeeld volgen van Hasselt, waar sinds 17 mei een eigen mobiel recyclagepark rondtoert. De meerderheid in Sint-Truiden keurde het voorstel voor zo’n eigen park echter af. 

  1. Truienaars vieren olympische overwinning van stadgenote Nina Derwael: “Tweede feest als Nina terugkeert naar Sint-Truiden!”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Truienaars vieren olympische overwin­ning van stadgenote Nina Derwael: “Tweede feest als Nina terugkeert naar Sint-Trui­den!”

    De Truiense Nina Derwael (21) is olympisch kampioen, en dat hebben ook de Truienaars geweten. Zo kwamen liefst 60 Truiense supporters samen aan het Cosmo Café op de grote markt, waar uitbaters Jerome Fontaine en Quirine Quak de finale op twee grote schermen uitzond. Een feest dat helemaal losbarstte toen Derwael goud pakte. “Sommige supporters trokken zelfs hun schoen uit om bier uit hun hak te drinken.”