De Grote Markt in Sint-Truiden.
Volledig scherm
De Grote Markt in Sint-Truiden. © Karolien Coenen

Vooruit Sint-Truiden dient klacht in tegen gemeenteraadsvoorzitter: “Een advocaat uitnodigen op een gesloten zitting, dat is machtsmisbruik”

Sint-TruidenVooruit Sint-Truiden dient opnieuw een klacht in bij de gouverneur. Dit keer zorgde de aanwezigheid van een advocaat op de gesloten zitting rond het auditrapport over Jelle Engelbosch (N-VA) voor opschudding.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Veertiger die brand sticht in hoeve met slapende bewoners krijgt acht jaar cel: “Dit had fataal kunnen aflopen”
  PREMIUM
  Hoepertingen/Wijnegem

  Veertiger die brand sticht in hoeve met slapende bewoners krijgt acht jaar cel: “Dit had fataal kunnen aflopen”

  Een veertiger uit Wijnegem is veroordeeld tot acht jaar cel, twee jaar meer dan de aanklager had gevorderd, omdat hij in de nacht van 21 op 22 september 2019 een vierkantshoeve aan de Bartholijnsstraat in Hoepertingen in brand stak terwijl de bewoners op de bovenverdieping lagen te slapen. De brandstichter kwam in beeld nadat het getroffen koppel in het opsporingsprogramma Faroek getuigde over de brand.