Bloesems vorig jaar.
Volledig scherm
Bloesems vorig jaar. © Bart Borgerhoff

Volg groei van de bloesems op de voet met Bloesemmeter 2023

De lente is sinds enkele dagen officieel gestart en dus kan ook het aftellen naar de bloesemperiode beginnen. Naar goede gewoonte is daarom de Bloesemmeter van Toerisme Sint-Truiden opnieuw gelanceerd. Het Proefcentrum Fruitteelt voorziet de Bloesemmeter telkens van nieuwe informatie en beelden over de bloesems.

 1. Verpleegkundigen maken gebruik van elektrische fiets in Hasseltse binnenstad: “Een oplossing om op tijd tot bij onze patiënten te geraken”

  Verpleeg­kun­di­gen maken gebruik van elektri­sche fiets in Hasseltse binnenstad: “Een oplossing om op tijd tot bij onze patiënten te geraken”

  Twaalf verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis Limburg kunnen vanaf nu niet alleen hun auto gebruiken om tot bij hun patiënten te geraken, maar ook hun eigen elektrische fiets. Aan de hand van een fietsleaseplan moeten de mobiliteitsproblemen voor verpleegkundigen in de Hasseltse binnenstad zo worden weggewerkt: “Zo hoeven ze bij hun dienstverplaatsingen geen parkeerplaats meer te zoeken, ontwijken ze de file én werken we tegelijk aan de mentale en fysieke gezondheid van onze medewerkers”
  Hasselt
 2. Vader riskeert 36 maanden cel voor geweld tegen zwangere vrouw: “Hij terroriseert een heel gezin met zijn daden”
  PREMIUM

  Vader riskeert 36 maanden cel voor geweld tegen zwangere vrouw: “Hij terrori­seert een heel gezin met zijn daden”

  “Ik heb veel verloren. Mijn thuis, mijn kinderen, mijn gezin. Ik heb spijt.” Een 33-jarige man kent vandaag in de Hasseltse rechtbank zijn straf nadat hij eind vorig jaar zijn zwangere partner ernstig had verwond en zijn schoonfamilie had bedreigd met een schaar. Zelf noemde de man het “een misverstand”, maar de openbare aanklager en het slachtoffer zagen dat anders. “Ik maak me geen zorgen over hem, maar over mijn kinderen”, zei de jonge moeder, die het relaas deed van de feiten.
  Hasselt