Archiefbeeld Haspengouw.
Volledig scherm
Archiefbeeld Haspengouw. © Borgerhoff

Vlaamse regering trekt 15 miljoen euro uit voor strijd tegen droogte in Limburg

Haspengouw/LommelOp voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) pompt de Vlaamse regering maar liefst 26,9 miljoen euro in een groot aantal nieuwe projecten om droogte te lijf te gaan. Daarvan gaat 15 miljoen euro naar grootschalige innovatieprojecten met De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) in onder meer het Limburgse Haspengouw en Lommel. “We wachten geen nieuwe droge zomer af om te handelen.”

 1. Stad verlengt ‘Sint-Truiden by Lights’ tot einde van krokusvakantie (mét extra beleving)
  Sint-Truiden

  Stad verlengt ‘Sint-Trui­den by Lights’ tot einde van krokusva­kan­tie (mét extra beleving)

  Van vrijdag tot en met zondagavond kunnen Truienaren en bezoekers tijdens ‘Sint-Truiden by Lights’ al even een zorgeloze avondwandeling maken langs de verlichte gebouwen, maar de stad doet daar een schepje bovenop. Zo wordt het evenement verlengd tot het einde van de krokusvakantie en staan er nog enkele edities met extra beleving op het programma, ook op zondag 17 januari.
 2. David Sannen (Bilzen-Waltwilder): “Ik vang geluiden op dat de meeste clubs een heropstart van de competitie niet meer zien zitten”
  voetbal eerste provinciale

  David Sannen (Bil­zen-Waltwilder): “Ik vang geluiden op dat de meeste clubs een heropstart van de competitie niet meer zien zitten”

  De voetbalbond heeft de beslissing over de heropstart van het amateurvoetbal uitgesteld. Men wacht het overlegmoment van de overheid op 22 januari af om daarna de knoop definitief de knoop door te hakken. Als het overlegcomité geen versoepelingen creëert, is een stopzetting van de competities in het amateurvoetbal onafwendbaar. “Ploegen die bovenin de rangschikking prijken, willen voortspelen. De meeste andere teams zien een heropstart niet meer zitten”, zegt trainer David Sannen van Bilzen-Waltwilder.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi