Volledig scherm
© RV

Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove wil dat politie racisme op Facebook opspoort

“Wat moet er nog gebeuren vooraleer politie en parket ambtshalve beginnen op te treden tegen de dagelijkse uitingen van racisme op sociale media?”, vraagt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a) zich af. Hij vraagt nu dat de korpschef van de lokale politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken de Facebookpagina MadLipz Sint-Truiden ambtshalve screent op racisme.

 1. Twintiger geeft misdrijf zelf aan bij politie: “Niet veel dossiers die zo beginnen”
  Sint-Truiden

  Twintiger geeft misdrijf zelf aan bij politie: “Niet veel dossiers die zo beginnen”

  Een 29-jarige man die afkomstig is uit Sint-Truiden, maar inmiddels in Nederland woont, riskeert een celstraf van 10 maanden voor zijn medewerking aan een cannabisplantage. Opvallend: de man gaf het misdrijf zelf aan bij de politie. “Je zou denken dat het een nobel gebaar was en hij tot inkeer was gekomen, maar de eigenaar van de loods had de politie eerder ook al gebeld”, stelt de procureur.
 2. Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers tijdens thema-actie
  Hasselt

  Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaar­heid van zwakke weggebrui­kers en bromfiet­sers tijdens the­ma-ac­tie

  In 2019 maakten fietsers maar liefst 23% uit van het totaal aantal verkeersdoden in Vlaanderen. In totaal lieten 132 zwakke weggebruikers en bromfietsers het leven. “De herfst en de winter vragen bovendien om extra oplettendheid. De donkere dagen, met vaak grillig, regenachtig weer, bemoeilijken de zichtbaarheid, zeker die van zwakke weggebruikers en bromfietsers”, klinkt het bij de provincie Limburg. “Verlichting en reflecterende kledij zijn geen overbodige luxe, maar levensreddende middelen.” Daarom start de provincie aanstaande maandag met een thema-actie, waarbij de Limburgse politiekorpsen meer controles zullen voeren op de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!