Vlaams Belang Sint-Truiden trekt nog naar liefst 60 markten om soep te verkopen en met die opbrengst mensen in armoede te helpen.
Volledig scherm
Vlaams Belang Sint-Truiden trekt nog naar liefst 60 markten om soep te verkopen en met die opbrengst mensen in armoede te helpen. © Borgerhoff

Vlaams Belang Sint-Truiden verkoopt soep ten voordele van mensen in armoede: “Blijven wachten op de Wetstraat? We schieten liever zelf te hulp”

Sint-Truiden‘Een hart voor onze mensen’, zo heet de gloednieuwe solidariteitscampagne waarmee Het Vlaams Belang Sint-Truiden deze zaterdag gestart is. De partij organiseert tijdens deze actie een grootschalige soepverkoop, beginnende op de markt van Sint-Truiden. Dat geld integraal naar ‘vzw Huizen voor Vlaamse Solidariteit’ om gezinnen in moeilijkheden tóch een warme Kerst te bezorgen.

 1. Alertfase door stijgend aantal coronabesmettingen: “Eenrichtingsverkeer voor voetgangers in Stationsstraat is sterk aangeraden”
  Landen

  Alertfase door stijgend aantal coronabe­smet­tin­gen: “Eenrich­tings­ver­keer voor voetgan­gers in Stations­straat is sterk aangeraden”

  Burgemeester Gino Debroux riep op donderdag 13 januari de crisiscel van de stad Landen samen, met daarin vertegenwoordiging van de Landense huisartsenkring en de Politiezone Getevallei. De gemeentelijke crisiscel maakte een kwalitatieve evaluatie van de epidemiologische toestand.“Ook Landen kampt met een stijgend aantal coronabesmettingen en bevindt zich in de alertfase. De omikronvariant toont zich ook hier meer besmettelijk maar minder ziekmakend.”
 1. IC-treinen tussen Blankenberge en Genk twee weekends omgeleid
  Genk

  IC-trei­nen tussen Blankenber­ge en Genk twee weekends omgeleid

  Tijdens de weekends van 15-16 en 22-23 januari voert spoornetbeheerder Infrabel een aantal belangrijke vernieuwingswerken uit. Daardoor kunnen er tijdens deze weekends geen treinen rijden tussen Leuven en Landen. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, legt NMBS vervangbussen in en leidt ze een aantal treinen om. De IC-treinen tussen Blankenberge en Genk worden tijdens de verschillende weekends dus ook omgeleid tussen Leuven en Landen. Deze treinen rijden ook niet tussen Hasselt en Genk. Reizigers die van en naar Kiewit, Bokrijk en Genk moeten, kunnen in Hasselt overstappen op een andere trein. Reizigers van en naar Tienen kunnen de vervangbussen nemen die rijden tussen Leuven en Landen.
 2. Vrachtwagen weegt bijna 3 ton (!) te veel
  Hasselt

  Vrachtwa­gen weegt bijna 3 ton (!) te veel

  Afgelopen dinsdagavond merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad op de Kuringersteenweg in Hasselt een lichte vrachtwagen met aanhangwagen op waarbij er een vermoeden was van overlading. De combinatie van dit voertuig en de aanhangwagen mocht in totaal maximaal 7.000 kilogram wegen. Tijdens een controle met mobiele weegplaten werd er een overlading van 2.800 kilogram vastgesteld. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en de bestuurder kreeg een fikse boete van 2.400 euro.