Oud-voorzitter Katrina Langlet werd in april uit haar functie ontheven, maar blijft aanwezig op de vergaderingen van het Vlaams Belang.
Volledig scherm
Oud-voorzitter Katrina Langlet werd in april uit haar functie ontheven, maar blijft aanwezig op de vergaderingen van het Vlaams Belang. © RV

Vlaams Belang Sint-Truiden is (tijdelijk) opgeheven: “Bedankt voor uw inzet, maar u wordt uit uw functie ontheven”

Op een vergadering van het Vlaams Belang op donderdagavond 19 september in café De Bron werd door Limburgs voorzitter Annick Ponthier en boegbeeld Chris Janssens de afdeling Sint-Truiden opgeheven. Dat blijkt uit een uitgelekt verslag van de laatste bestuursvergadering van de Truiense afdeling.

  1. Project ‘Onder de Radar’ gaat op zoek naar nieuwe verhalen uit WO II: “Unieke luchtfoto’s van toen zullen ons helpen”

    Project ‘Onder de Radar’ gaat op zoek naar nieuwe verhalen uit WO II: “Unieke luchtfoto’s van toen zullen ons helpen”

    In samenwerking met de Universiteit Gent heeft de provincie Limburg het participatieve project ‘Onder de Radar’ gelanceerd. Daarmee wil de provincie achtergelaten sporen uit de Tweede Wereldoorlog verzamelen. Het uitgangspunt zijn een reeks unieke luchtfoto’s die onlangs werden ontdekt. Uit elk van de 42 gemeenten in Limburg zal de komende maanden een spraakmakende getuigenis gedeeld worden.
  2. Ploegleider Dries Hollanders (SEG Racing) trekt met Milan Paulus en Jordi Meeus naar Parijs-Tours: “Wij zijn niet kansloos”

    Ploeglei­der Dries Hollanders (SEG Racing) trekt met Milan Paulus en Jordi Meeus naar Pa­rijs-Tours: “Wij zijn niet kansloos”

    Dries Hollanders zit zondag aan het stuur van de ploegwagen van SEG Racing Academy in Parijs-Tours. De ex-renner moet onder meer zijn provinciegenoten Milan Paulus en Jordi Meeus naar een goed resultaat leiden. Vooral Meeus lijkt niet kansloos. “Hij moet voor de top vijf gaan en ja, dan doe je ook mee voor de winst, maar ik wil hem geen druk op de schouders leggen”, zegt Hollanders.